Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M

25. 09. 2018. 09:47   >>  09:31

RADUNOVIĆ ISTAKAO

Reformom poreske administracije veći prihodi u budžetu

Reforma poreske administracije i uvođenje sistema elektronske fiskalizacije povećaće prihode u budžetu ali i efikasnost Poreske uprave, saoštio je ministar finansija Darko Radunović. Radunović je na sastanku sa šefom kancelarije Svjetske banke (SB) za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, Emanuelom Salinasom istakao i da je objedinjavanje ta dva projekta vrlo važno.

Ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima, sastao se sa šefom kancelarije za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, Emanuelom Salinasom, kako bi razgovarali na temu priprema za godišnje zasijedanje Svjetske banke i MMF-a, te analize portfolija SB u Crnoj Gori.

Govoreći u kontekstu aktuelnih projekata koji se realizuju uz saradnju sa pomenutom institucijom, ministar je ukazao na značaj uspješne realizacije reforme poreske administracije, te ukazao na potrebu povezivanja ovog projekta sa uvođenjem sistema elektronske fiskalizacije u našoj zemlji. Objedinjavanje ova dva projekta, kako je ministar Radunović istakao, značilo bi dodatno povećanje efikasnosti rada Poreske uprave a samim tim i povećanja prihoda u budžetu.

Salinas je prenio otvorenost da se kroz timski rad pronađe model koji bi najadekvatnije odgovorio potrebama uspostavljanja održivog sistema naplate poreskih prihoda, i ukazao da će Svjetska banka i u narednom periodu, prvenstveno kroz projekat Zapošljavanja i ekonomskog rasta nastojati da Crnoj Gori pruži dodatnu podršku u podizanju ukupnog standarda građana.

Sagovornici su usaglasili teme o kojima će detaljnije biti riječi na predstojećim godišnjim sastancima Svjetske banke i MMF-a a koje se odnose na prioritete u daljoj saradnji pomenutih institucija i naše zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније