Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 09. 2018. 14:43 >> 14:24

ZA OSAM MJESECI

IRF plasirao preko 130 miliona eura

Za osam mjeseci ove godione Investiciono razvojni fond (IRF) odobrio je 130,4 miliona eura kredita što je 18% više nego u istom periodu prošle godine.

Od ukupno 130,4 miliona, 92,1 milion eura odnosi se na dugoročne kredite a ostalih 38,3 miliona eura na kratkoročne.

Po osnovu kreditnih linija za podršku preduzetništva, za 8 mjeseci ove godine, kako su kazali, odobreno je 9,3 miliona eura što je 93% više nego tokom istog perioda prošle godine.

U opštine na sjeveru i one sa indeksom razvijenosti ispod prosjeka plasirano je 45,8 milion eura, što je za 13% više u odnosu isti period prethodne godine.

"Naviše zastupljena djelatnost na sjeveru Crne Gore i u opštinama razvijenosti ispod državnog prosjeka je proizvodnja, koja zajedno sa poljoprivredom i proizvodnjom hrane čini 44% ukupnih investicija u tu oblast, dok na jugu Crne Gore 82% investicija se odnosi na turizam i ugostiteljstvo", navode iz IRF-a.

Podsjećaju da su proizvodi i usluge oko trideset crnogorskih uspješnih preduzeća iz različitih sektora poslovanja predstavljeno na ovogodišnjem 51. Međunarodnom sajmu preduzetništva u Celju – MOS 2018. na nacionalnom štandu Crne Gore koji su organizovali Investiciono-razvojni fond, Privredna komora Crne Gore, Ministarstvo ekonomije, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније