Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

26. 09. 2018. 08:01 >> 08:04
4

SAOPŠTILO MINISTARSTVO

Plate i penzije neće biti smanjivane

Zarade zaposlenih u javnom sektoru neće biti smanjivane, dok će se penzije i dalje usklađivati, saopšteno je iz Ministarstva finansija u kojem su počele pripreme za koncipiranje budžeta za narednu godinu.

"Ministarstvo nije planiralo izmjenu Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, u dijelu smanjenja koeficijenata, odnosno zarada", rekli su Pobjedi predstavnici tog Vladinog resora.

Oni su dodali da se ne planiraju ni korekcije penzija nadolje.

"Penzije takođe neće biti smanjivane, već će nastaviti da se usklađuju shodno definisanoj formuli. Zakonom o budžetu su planirana sredstva za redovnu isplatu penzija i navedeno usklađivanje, što će biti praksa i u narednom periodu", objasnili su iz ministarstva.

Prema podacima Ministarstva javne uprave, koji su polazna osnova u Planu optimizacije, u javnom sektoru je ukupno zaposleno 51,48 hiljada - na centralnom nivou 39,31 hiljadu, a u opštinama 12,17 hiljada.

Na osnovu podataka iz Plana optimizacije, ukupan broj zaposlenih na centralnom nivou na određeno vrijeme je 3,96 hiljada, a po osnovu drugih oblika angažovanja 674 ili ukupno 4,64 hiljade građana.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније