Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

02. 10. 2018. 12:32 >> 12:11
1

SJUTRA NA BERZI

Orascom će kupiti akcije Luštice Development

Kompanija Orascom Development od sjutra će na Montenegroberzi moći da kupi 293,78 hiljada običnih akcija Luštice Development, koje su prošle godine dodijeljene crnogorskim državljanima.

Kupovina akcija će se obavljati isključivo putem Montenegroberze, primjenjivanjem mehanizma dobrovoljnog obavezujućeg naloga za kupovninu akcija, koji će plasirati Orascom.

"Obavezujući nalog za kupovinu akcija je ograničen u vremenskom periodu do 10. oktobra, po unaprijed određenoj kupovnoj cijeni od 1,15 eura po akciji", navodi se u saopštenju.

Kompanija Luštica Development, čiji je većinski vlasnik Orascom, povećala je u oktobru prošle godine kapital registracijom emisije akcija unaprijed određenim pojedincima, odnosno kvalifikovanim crnogorskim državljanima.

Luštica Development ima pravo da te akcije nakon godinu proda većinskom vlasniku Orascomu za bruto cijenu od 1,15 eura.

"Bilo koji nalog za prodaju akcija iniciran nakon 10. oktobra neće biti razmotren, i Orascom ne preuzima obavezu da kupi naknadno ponuđene akcije", kazali su iz kompanije.

Luštica Development razvija potpuno integrisanu turističku destinaciju, Luštica Bay, na crnogorskoj jadranskoj obali.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније