Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

10. 10. 2018. 19:15 >> 19:11

NA BALIJU

Žugić se sastao sa guvernerima azijskih država

Delegacija Centralne banke Crne Gore (CBCG) sastala se sa guvernerom Banke Indonezije, sa više guvernera azijskih država i predstavnicima kompanije DeLa Rue sa kojima je razgovarala o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima za njen nastavak.

Delegacija CBCG koju čine guverner Radoje Žugić i viceguverner Nikola Fabris učestvuje na godišnjem zasijedanju Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, koje se održava u Indoneziji, na Baliju.

Kako je saopšteno, tokom prvog dana zasjedanja, Žugić i Fabris susreli su se sa više zvaničnika MMF-a i Svjetske banke, sa kojima su razmijenili poglede na ekonomsku situaciju u Crnoj Gori i na globalnom nivou.

"Delegacija se susrela i sa guvernerom Banke Indonezije, Perryem Warjiyoem i više guvernera azijskih država., kao i sa predstavnicima kompanije DeLa Rue, Damian-om Kwaitokowskim i Michaelom Wilsonom", piše u saopštenju.

Kako su naveli, razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima za njen nastavak, u dijelu koji se odnosi na rad sa gotovinom i njenu zaštitu.

Kako je najavljeno tokom naredna četiri dana, delegacija će se susresti sa brojnim visokim zvaničnicima, poput zamjenika izvršnog direktora MMF-a Tao Zhanga i potpredsjednika Svjetske banke Cyrill-a Mullera.

Sastaće se i sa izvršnim direktorom Holandske konstituence u Svjetskoj banci Frank Heemskerom, izvršnim direktorom Holandsko-belgijske konstituence u MMF-u Anthonyjem de Lannoyem.

Godišnje zasijedanje MMF-a i Svjetske banke završava se u nedjelju, 16. oktobra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније