Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 10. 2018. 08:28   >>  08:06

ŽICG

Smanjili osnovni kapital zbog pokrića gubitka

Skupština akcionara Željezničke infrastrukture (ŽICG) usvojila je odluku o smanjenju osnovnog kapitala po osnovu pokrića akumuliranog gubitka od 30,6 miliona eura.

Nakon što se ta odluka sprovede, kompanija, koja sada ima ukupan gubitak od 30,6 miliona eura, počeće sa nule, a minus koji je napravljen u posljednjih deset godina faktički će biti izbrisan, pišu Vijesti.

Kapital ŽICG, čiji je većinski vlasnik Vlada sa 85 odsto kapitala, iznosi 470,3 miliona eura, a sastoji se od 168,6 miliona običnih akcija, nominalne vrijednosti 2,78 eura po jednoj.

Prema odluci, taj kapital će se smanjiti na ime pokrića akumuliranog gubitka od 30,6 miliona eura, poništenjem srazmjernog broja akcija, koje se vrši srazmjerno učešću svakog akcionara u ukupnom broju akcija. Nakon realizacije odluke akcionara, osnovni kapital ŽICG će iznositi 439,66 miliona eura, dok će broj akcija iznositi 157,63 miliona, čija će nominalna vrijednost ostati nepromijenjena.

Kapital će se smatrati umanjenim kada se izmjene statuta preduzeća registruju u centralnom registru privrednih subjekata. Tako će biti anulirano 30,6 miliona eura gubitaka, koje su napravili razni funkcioneri koji su se izmijenjali na čelu ŽICG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније