Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 10. 2018. 13:09 >> 12:49
1

VLADA I PPF GRUPA

Digitalizacija i saobraćaj oblasti moguće saradnje

Digitalizacija i jačanje digitalne ekonomije u našoj zemlji kao i elektronsko opremanje puteva i modernizacija željezničkih prevoznih sredstava oblasti su u kojima Crna Gora i PPF grupa vide mogućnosti za saradnju.

To je ocijenjeno na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i predstavnika PPF Grupe koja je nedavno kupila kompaniju Telenor u Crnoj Gori i u više država našeg regiona.

Kako je saopšteno iz Markovićevog kabineta, premijer je iskazao zadovoljstvo prisustvom renomirane grupacije na našem tržištu i punu spremnost Vlade na saradnju.

"Drago nam je da razmišljate o širenju biznisa u Crnoj Gori. U tome Vladu nemate kao adresu, nego kao partnera", rekao je premijer.

Marković je upoznao sagovornike sa rezultatima i prioritetima ekonomske politike Crne Gore kao i sa našim strateškim planovima.

"Istakao je da Crna Gora predstavlja povoljan investicioni ambijent koji podrazumijeva konkuretnu poresku politiku, da je naša zemlja prošlogodišnjim ulaskom u NATO postala još sigurnija za inostrana ulaganja te da Vlada unapređuje uslove za ubrzani razvoj nudeći investitorima povlastice za širenje poslovanja", navodi se u saopštenju.

Predstavnici PPF Grupe su Markoviću predstavili strateške ciljeve grupacije koja posluje širom Evrope i Azije, zapošljava više od 150 hiljada ljudi i koja je u prošloj godini prihodovala više od šest milijardi eura.

"PPF Grupa je najavila dalje unapređenje segmenta telekomunikacija u Crnoj Gori sa ciljem daljeg širenja spektra usluga i rasta prihoda", navodi se u saopštenju.

Zajednički je ocijenjeno da Crna Gora i PPF grupa vide mogućnosti za konkretnu saradnju.

"Posebno u daljem procesu digitalizacije i jačanja digitalne ekonomije u našoj zemlji kao i u oblastima opremanja putne infrastrukture elektronskim sredstvima i modernizacije željezničkih prevoznih sredstava", zaključuju iz vlade.

Delegaciju PPF grupe činili su direktor Telekomunikacija Ladislav Bartonjiček i čelnici Telenora u Crnoj Gori – predsjednik Odbora direktora Majk Mišel i izvršna direktorica Sandra Štajner.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније