Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

14. 10. 2018. 12:15   >>  12:00 2

SINDIKALCI TVRDE

Socijalne penzije za radnike na minimalcu

Različiti su podaci o broju radnika u Crnoj Gori koji su osigurani na mininalnu zaradu. Prema podacima Poreske uprave, riječ je o šest hiljada zaposlenih, dok u sindikatima tvrde da ih je 18.000.

 

Zbog zloupotrebe instituta minimalne zarade, u minusu je državni budžet, dok će radnici koji su osigrani na minimalac primati socijalne penzije, kažu sindikalci.

Vukašin Zogović iz Unije slobodnih sindikata kazao je da 50.000 ljudi u Crnoj Gori devet ili devet i po mjeseci prima zaradu manju od 193 ili u iznosu od 193 eura što je, smatra on, zabrinjavajuči podatak.

Sa druge strane, generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore Duško Zarubica kazao je da je Crna Gora mala i da svi znamo da bi radnik koji bi se usprotivio poslodavcu i zatražio da mu se uplate porezi i doprinosi na puni iznos sjutradan ostao bez posla.

Milica Vuletić iz Poreske uprave kazala je da je za uspješno sankcionisanje poslodavaca koji krše propise neophodan doprinos samih zaposlenih.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније