Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

19. 10. 2018. 11:10 >> 10:48

MUGOŠA SAOPŠTIO

Rožaje kasni sa izmirivanjem poreskih obaveza

Stepen poreske discipline u Opštini Rožaje nije na zadovoljavajućem nivou, uprkos redovnom servisiranju reprogramiranih obaveza, ocijenjeno je na sastanku direktora Poreske uprave (PU), Miomira M. Mugoše i rukovodstva te lokalne samouprave.

Iz PU je saopšteno da je sastanak sa predsjednikom Opštine Rožaje, Ujupom Nurkovićem bio posvećen analizi dosadašnje dinamike izmirivanja poreskih obaveza.

Na sastanku je saopšteno da Rožaje kasni sa prijavom i izmirivanjem tekućih obaveza, te da praksa isplate neto zarada zaposlenima bez uplate poreza i doprinosa mora biti prekinuta.

“Posebno je aktuelan problem velikog broja zaposlenih, koji je, uprkos poteškoćama u servisiranju obaveza, značajno porastao tokom prethodne dvije godine”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Opštine informisali su PU da je u avgustu izrađen Program sanacije opštinskih javnih finansija, u cilju stvaranja uslova za finansijsku održivost funkcionisanja organa lokalne uprave, javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Opština.

"Program predviđa niz sanacionih mjera, poput smanjenja broja radnika, povećanja sopstvenih prihoda i aktivnosti za efikasniju naplatu koncesionih nakanada za šume", dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je zaključeno da su opštine sa lokalnim preduzećima i javnim ustanovama u direktnoj funkciji građana, ali da se i u toj kategoriji obveznika mora uspostaviti veći stepen poreske discipline, odnosno obezbijediti njihovo redovno servisiranje poreskih obaveza, te da će se u suprotnom preduzimati sve zakonom dostupne mjere prinudne naplate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније