Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

19. 10. 2018. 11:39 >> 15:51
6

NURKOVIĆ O AUTOPUTU

Izgradnja će kasniti, kvalitet prioritet

Prioritetna dionica auto-puta Bar-Boljare neće biti završena u predviđenom roku, a radovi će vjerovatno kasniti godinu, saopšteno je na okruglom stolu koji je organizovao MANS. Za Vladu je bitan kvalitet i bezbjednost, kaže ministar saobraćaja Osman Nurković, dodajući da ne igraju utakmicu sa rokovima.

Za MANS, najveći problem je, kako su istakli, što su osnovne informacije o najvećem projektu u istoriji, tajna.

Vlada, kao investitor, postavila je standard izvođačima radova na dionici autoputa Smokovac - Mateševo i ne igra utakmicu sa rokovima, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva u Vladi Crne Gore Osman Nurković.

“Ovaj projekat treba da se realizuje jer smo jedina zemlja u ovom dijelu Evrope koje nema ni kilometer autoputa”, naveo je Nurković.

Jovan Ivanović iz konzorcijuma "Ingero geodata" koji je nadzornik projekta, kaže da su svjesni da ovaj projekat ima veliki uticaj na životnu sredinu.

Predsjednik državne Komisije za reviziju tehničke dokumentacije na projektu auto-put Bar-Boljare Mladen Ulićević, kazao je da na tom projektu svi uče i dodao da će inžinjerska struka imati benefite.

“Glavni projekat je u završnoj fazi, 99 odsto je završeno”, naveo je Ulićević.

Direktorica MANS-a Vanja Ćalović Marković kaže  da su osnovne informacije o najvećem projektu i dalje tajna.

“Bilo kakva informacija gdje se pominje novac je tajna pod izgovorom da je to intelektualna svojina Vlade Crne Gore. U svim zemljama u kojima se grade veliki projekti postoji veliki rizik od korupcije, čak i u zemljama koje su uređenije od Crne Gore”, poručila je Ćalović - Marković.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније