Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 10. 2018. 15:17 >> 14:56

SKUPŠTINA PRIJESTONICE

Usvojen predlog za kupovinu imovine Gornjeg Oboda

Skupština Prijestonice Cetinje je na današnjoj sjednici usvojila predlog inicijative za kupovinu imovine Gornjeg Oboda, čime je suštinski podržana incijativa cetinjskog Socijaldemokratske partije, saopštio je šef odborničkog kluba SDP-a Nikola Đurašković.

"Na ovaj način će biti efikasno utrošena sredstva koja Cetinju pripadaju po Zakonu o Prijejestonici za 2019. godinu. Cetinju su za razvoj potrebna nova radna mjesta i na Cetinju je kvalitet života građana bio najveći kad su radili Obod, Košuta, Bojana, Tara, Sanitas i ostali privredni giganti", saopštio je Đurašković.

On naglašava kako su u SDP "svjesni činjenice da će se teško desiti da, kao nekad, dođemo do 10.000 radnih mjesta u industriji".

"Ali je ovo prvi korak kojim ćemo otvoriti perspektive za razvoj proizvodnje na području koje ima sve preduslove za to. Preko 40.000 kvadratnih metara u halama Gornjeg Oboda, energetska i putna infrastruktura i blizina Luke Bar, ali i Podgorice i primorja mogu biti atraktivni za otvaranje manjih pogona koji bi zapošljavali 10, 50 ili 100 Cetinjana", navedeno je u saopštenju.

Ta stranka će, kako ističe Đurašković, preduzeti sve u cilju razvoja Cetinja.

"Socijaldemokratska partija će, iako opoziciona u našem gradu, uraditi sve što je u našoj moći da se omoguće uslovi za razvoj našeg grada, a spremni smo da podržimo svaku inicijativu lokalne uprave koja će za cilj imati dodatne stimulativne mjere za one koji se odluče da otvore proizvoden pogone na Cetinju. Zato je i slogan naše kampanje za kupovinu Gornjeg Oboda bio "Da Cetinje radi", a sa sličnim predlozima ćemo nastaviti i u narednom periodu", zaključuje Đurašković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније