Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

28. 10. 2018. 13:08   >>  12:51

NREKIĆ PORUČIO

Muku mučimo sa finansijama, dug za doprinose 6 miliona

Opština Ulcinj samo po osnovu neuplaćenih doprinosa duguje skoro šest miliona eura, kazao je predsjednik opštine Ljoro Nrekić.

On navodi i da opština plaća dugove koji su napravljeni u prethodnom periodu.

“Mi ne možemo nijednu investiciju da napravimo, uskraćeni smo po tom pitanju. Neko kaže nije urađeno ništa, jeste, urađeno je dosta. Sva dugovanja koja su prethodnici napravili su 70 odsto izmirena. Težim ka tome da sve izmirim, da nikom opština ne ostane dužna, ko god da je napravio taj dug”, poručio je predsjednik Opštine i dodao da je cilj da se likvidiraju sva dugovanja.

“Cilj je da dovedemo opštinu Ulcinj na jednu pozitivnu nulu. Teško je, jer po osnovu doprinosa opština Ulcinj duguje 5,9 miliona eura, a javna preduzeća duguju oko 12 hiljada eura po osnovu doprinosa”, poručio je Nrekić.

Kaže i da Opština Ulcinj sada domaćinski upravlja finansijama.

“Finansijska situacija u opštini Ulcinj nije bila, niti je sad na zavidnom nivou. Mučimo muku da bi poboljšali to finansijsko stanje. Evidentno je da smo mi sve plate isplatili radnicima i nekim javnim ustanovama gdje je osnivač opština Ulcinj. Došlo je do nekih blokada što apsolutno nije dobro za javna preduzeća. Ta javna preduzeća ne reprodukuju profit već samo gubitke”, saopštio je Nrekić.

Vlada da pomogne

Nrekić kaže i da su Vlada Crne Gore i država okrenuli oči prema Ulcinju.

“Država će nama pomoći da odradimo neke kapitalne investicije, jer mi nemamo fond da na taj način realizujemo te kapitalne investicije”, poručio je Nrekić u intervjuu za Infobiro.

Kapitalne investicije su bulevar od kružnog toga, bulevar Đerđ Kastrioti Skenderbeg do bulevara Teute

“Kada bi to prošlo u kapitalne investicije za državu Crnu Goru, vjerujte da bismo odradili veliki posao, jer to je usko grlo grada između velike plaže i grada Ulcinja. Ako budemo to stavili u investicije za 2019. Predviđene državnim budžetom ta sredstva, vjerujte da ćemo moći to da napravimo prije sezone”, navodi Nrekić i dodaje da Opština ima uvjerenja da će ti projekti biti dio kapitalnog budžeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније