Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

01. 11. 2018. 14:18 >> 13:56

O OBAVLJENIM REVIZIJAMA

DRI Skupštini dostavila Godišnji izvještaj

Državna revizorska institucija (DRI) dostavila je Skupštini Godišnji izvještaj o obavljenim revizijama i aktivnostima za period od oktobra prošle do istog mjeseca ove godine.

Godišnji izvještaj DRI predstavlja objedinjenu i sažetu cjelinu svih realizovanih aktivnosti te institucije, prvenstveno onih na realizaciji plana revizije.

Iz DRI su objasnili da je revizijom Predloga zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za prošlu godinu obuhvaćena provjera računske tačnosti, primitaka i izdataka, kapitalnog budžeta i transakcija finansiranja.

“Dato je ukupno 12 preporuka koje imaju za cilj unaprijeđenje poslovanja budžetskih korisnika i učvršćivanje fiskalne discipline”, kazali su iz DRI.

U izvještajnom periodu DRI je obavila 63 revizije i to 21 finansijsku i reviziju pravilnosti, četiri revizije uspjeha, jedna informacionog sistema, tri kontrolne, 16 revizija političkih subjekata za prošlu godinu i 18 za 2016. godinu, koje nijesu ušle u prethodni Godišnji izvještaj DRI.

“U izvršenim pojedinačnim finansijskim i revizijama pravilnosti dato je ukupno 178 preporuka i izrečeno 36 mišljenja, zatim četiri mišljenja i ukupno 48 preporuka u izvršenim revizijama uspjeha, 13 preporuka kod revizije informacinog sistema, 100 preporuka i 32 mišljenja u revizijama političkih subjekata za prošlu godinu i 123 preporuke i 34 mišljenja u revizijama političkih subjekata za 2016”, dodali su iz DRI.

Kod tri kontrolne revizije, DRI je konstatovala da je od ukupno 81 date preporuke 41 realizovana, 19 djelimično realizovano, dok 21 nije realizovana.

DRI je, kako su saopštili njeni predstavnici, u izvještajnom periodu nastavila da unaprjeđuje saradnju sa Skupštinom, pa je u maju ove godine potpisala Sporazum o saradnji, kojim su definisane mjere za unaprijeđenje međusobne saradnje.

U cilju ostvarenja misije i vizije, DRI je u februaru donijela Strateški plan razvoja za period do 2022. godine, kojim su definisani budući pravci razvoja ze institucije.

Posebna pažnja je bila posvećena jačanju revizorskih kapaciteta kroz dodatno zapošljavanje i obuku revizorskog kadra i razvoju revizije uspjeha kroz sprovođenje većeg broja revizija u odnosu na prethodni izvještajni period.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније