Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

02. 11. 2018. 08:42 >> 08:36

ČESTITKA MARKOVIĆA

Željeznica saobraćajna žila kucavica CG

Premijer Duško Marković čestitao je zaposlenima u željezničkim preduzećima 2. novembar, datum kojim se obilježava 110 godina Željeznice u Crnoj Gori i poručio da najveća odgovornost ostaje na njihovom menadžmentu.

"Period izgradnje države tokom prošlog i obnove njene nezavisnosti početkom ovog vijeka, na ispit istrajnosti stavio je naša razvojna i ekonomska stremljenja", naveo je Marković u čestitki.

On je, kako je saopšteno iz Službe za odnose s javnošću Vlade, rekao da je parlalelno sa tim procesima, bilo neophodno, praktično od ničeg, graditi sveukupnu infrastrukturu kao preduslov ukupnog društvenog napretka.

"Od jedne od najsiromašnijih republika bivše Jugoslavije, Crna Gora se izgradila u modernu državu i kredibilnog partnera najrazvijenijih zemalja svijeta", rekao je Marković.

Takav status, kako je ocijenio, praćen je i realizacijom kapitalnih projekata u turizmu, energetici i saobraćaju, koji predstavljaju lokomotive ekonomskog napretka.

"No, da je trebalo raditi i više i bolje, u određenim aspektima, pokazuju i aktuelne prilike u željeznici, jer ona svojom mrežom i putničkim i teretnim servisima i dalje predstavlja saobraćajnu žilu kucavicu naše zemlje", saopštio je Marković.

On se zahvalio zaposlenima u željezničkim preduzećima za održavanje tih vitalnih usluga i očuvanje bezbjednosti putnika, u ograničenim uslovima.

Marković je ocijenio da najveća odgovornost ostaje na menadžmentu da, uz već sada značajnu podršku Vlade, predanim radom, znanjem i iskustvom, odlučno doprinese sigurnosti željezničke mreže, podizanju kvaliteta usluga i većem povjerenju putnika.

"Rukovodstvu željezničkih preduzeća želim uspjeh u realizaciji neophodnih i veoma zahtjevnih očekivanja koje društvo opravdano stavlja pred njih, a crnogorskim željezničarima čestitam ovaj značajni jubilej“, poručio je Marković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније