Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

03. 11. 2018. 07:24 >> 07:03
2

U ISTIM GRANICAMA

"Korito Tare privremeno regulisano"

Korito Tare nije izmješteno, već privremeno regulisano u istim granicama, saopšteno je Dnevnim novinama iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, uz napomenu da je neminovno da veliki i kompleksni projekti, kao što je gradnja prioritetne dionice auto-puta Bar-Boljare, u određenoj mjeri utiču na životnu sredinu.

 

To, kako je saopšteno, nije izazov samo našeg sistema već modernog društva na globalnom nivou.

"Čvrsto opredjeljenje Vlade je da, uz razvoj savremenog saobraćajnog sistema, maksimalno vodi računa o zaštiti životne sredine, poštujući propisanu zakonsku regulativu i standarde", saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Komentarišući navode dijela medija i NVO sektora da je gradnja dionice Smokovac-Mateševo ugrozila Taru i izmjestila njeno korito, u Ministarstvu su istakli da je riječ o dnevno političkim temama i natpisima koji za cilj imaju povećanje tiraža, bez konkretnih činjenica i utemeljenja u iskazima struke.

"Uvažavajući, prije svega, kompleksnost projekta auto-puta Bar-Boljare i njegov strateški značaj koji ima u razvojnim planovima Crne Gore, od prvih preduzetih koraka na realizaciji ovog projekta, sve odluke su bile zasnovane na stručnim mišljenjima renomiranih domaćih i stranih eksperata, a naročito odluke koje se tiču životne sredine. Pitanje zaštite životne sredine u realizaciji infrastrukturnih projekata je jedno od ključnih pitanja koje se tretira sa posebnom pažnjom, pa je i takav tretman osiguran kod realizacije dionice Smokovac-Mateševo auto-puta Bar-Boljare”, tvrde u resoru Osmana Nurkovića.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније