Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: M.L.B. [ Mina business ]

05. 11. 2018. 18:53 >> 18:37

PU SAOPŠTILA

Bruto naplata prihoda 93 miliona eura

Ukupna bruto naplata prihoda, koje administrira Poreska uprava (PU), u oktobru je iznosila 92,91 milion eura, što je 15 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period i deset odsto iznad plana.

Iz PU su saopštili da je poreza na dodatu vrijednost (PDV) naplaćeno u iznosu 24,3 miliona eura, što je po 30 odsto više u odnosu na prošlu godinu i planirane prihode.

“Ističe se i naplata doprinosa za obavezno socijalno osiguranje u iznosu od 48,6 miliona eura, što je 15 odsto više u odnosu na oktobar prošle godine i devet odsto više u odnosu na plan”, rekli sui z PU.

Naplata poreza na dohodak fizičkih lica u oktobru je iznosila 13,28 miliona eura, koncesionih naknada 2,54 miliona, a poreza na dobit pravnih lica 1,15 miliona eura.

Iz PU su saopštili da je tokom prvih deset mjeseci ove godine ukupna bruto naplata iznosila 874,1 milion eura, što je 12 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu, odnosno sedam odsto iznad plana naplate.

“Rast naplate bilježi se kod svake pojedinačne vrste prihoda, a isti je naročito vidljiv kod PDV-a, poreza nad dobit pravnih lica i koncesionih naknada”, objasnili su iz PU.

Iz PU su dodali da je naplata poreza na dodatu vrijednost za deset mjeseci iznosila 212,35 miliona eura, što je 23 odsto više nego u uporednom periodu, odnosno 16 odsto iznad plana.

“Takav rezultat je jednim dijelom posljedica povećanja stope PDV-a u ovoj godini, ali i intenzivnih napora službi PU da se stepen poreske discipline na srednjeročnom i dugoročnom nivou unaprijedi”, objansili sui z PU.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније