Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

12. 11. 2018. 14:14 >> 14:07
1

SKUPŠTINA CG

Usvojene izmjene Zakona o eksproprijaciji

Poslanici Skupštine usvojili su danas izmjene i dopune Zakona o eksproprijaciji kojima je predviđeno da država može po hitnom postupku oduzeti privatnu imovinu i ući u njen posjed uz isplatu naknade za koju Vladina komisija odredi da je pravična.

Za izmjene i dopune zakona glasala su 42 poslanika, dok je 13 bilo protiv. Predložene izmjene Zakona Skupštini su predložili poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Sekulić, Marta Šćepanović, Željko Aprcović, Nikola Rakočević i Jovanka Laličić.

Šćepanović je ranije u parlamentu kazala da su razlog donošenja izmjena zakona nedostaci koji su uočeni u dosadašnjoj primjeni Zakona o eksproprijaciji, a koji se prevashodno odnose na neopravdano dugo trajanje postupka.

Ona je rekla da je važećim Zakonom precizirano zbog čega se može eksproprisati nepokretnost i dodala da je norma mnogo oštrija u odnosu na zemlje regiona.

"Netačno je da to može biti ako su u pitanju hoteli, vile, turistički kompleksi“, istakla je Šćepanović.

Korisnik eksproprijacije može podnijeti zahtjev za stupanje u posjed nepokretnosti koja je predmet eksproprijacije prije pravosnažnosti rješenja o eksproprijaciji, ali ne prije izvršnosti rješenja, ako je to neophodno zbog hitnosti realizacije postupka eksproprijacije ili sprječavanja nastupanja znatne štete.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније