Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business, Objavila: R.P. ]

20. 11. 2018. 15:59 >> 15:35

ZA EXPO 2020

Ministarstvo pokrenulo program za finansiranje inovacija

Expo live program za finansiranje inovacija, pokrenut je u okviru priprema za univerzalnu izložbu Expo, koja će biti održana u oktobru 2020. godine u Dubaiju, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

U Ministarstvu smatraju da je program Expo Live izuzetna prilika koja može pomoći da se svijetu prikažu crnogorski talenti, kao i da se pomogne razvoj crnogorskih startup-ova i poboljša rad malih i srednjih preduzeća u sektorima relevantnim za oblasti na koje se fokusira navedeni program.

“Program smatramo izuzetnom prilikom za pospješivanje razvoja inovacija u Crnoj Gori, kojima uvijek dobro dođe dodatna finansijska podrška”, dodali su iz Ministarstva.

Ukupan budžet, u iznosu od 100 miliona dolara, namijenjen je za podršku projektima koji podstiču inovativne uticaje i stvaraju ekološku ili socijalnu vrijednost.

Expo Live program za finansiranje inovacija otvoren je za prijave do 2. decembra ove godine, a prijava se može obaviti putem linka https://www.expo2020dubai.com/expo-live/Innovation'how-to-apply.

“Program je namijenjen preduzećima, startup-ovima, malim i srednjim preduzećima, individualnim preduzetnicima, nevladinim organizacijama koji mogu da kandiduju inovacije na nivou prototipa”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je glavni cilj programa da se podrže inovacije iz cijelog svijeta koje stvaraju socijalnu ekološku vrijednost i koje korespondiraju sa podtemama Expo-a - mogućnost, mobilnost i održivost.

Projekti koji pobijede na konkursu biće podržani finansiranjem, poslovnim usmjeravanjem i promocijom.

“Uspješni kandidati mogu dobiti priliku da pokažu svoja rješenja milionima posjetilaca na Expo-u 2020. godine. Do sada je finansirano 70 projekata iz 42 države”, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније