Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

22. 11. 2018. 12:30 >> 12:15

KULTURNA SARADNJA

Centralnoj banci nagrada od Ambasade Italije

Ambasada Italije u Crnoj Gori uručila je Centralnoj banci (CBCG) nagradu "Italia 2018", za najbolji predlog kulturne saradnje u 2018. godini i za uspjeh u njegovoj realizaciji.

 

Nagrada se, kako je saopšteno, odnosi na iniciranje i realizaciju ideje o pripremi izložbe "Novac Republike Italije".

Iz CBCG podsjećaju da je izložba otvorena u Muzeju novca na Cetinju 1. juna ove godine, u sklopu obilježavanja Dana Republike Italije i sedamdesete godišnjice od stupanja na snagu Ustava Republike Italije.

Kroz prikaz italijanske lire od 1946. nadalje, javnost se upoznala sa kulturno-istorijskim vrijednostima koje su italijanski slikari, književnici, istraživači i naučnici ostavili u nasljeđe svojoj zemlji, Evropi i svijetu.

Guverner CBCG Radoje Žugić zahvalio se ambasadoru Luki Zelioliju, navodeći da je nagrada plod uspješne saradnje Muzeja novca i Ambasade Italije.

"Naša namjera je bila da, iniciranjem i realizacijom ove izložbe, osnažimo saradnju naših zemalja u oblasti istorije i kulture, ali i da potvrdimo ulogu društveno odgovorne institucije koja podržava projekte koji otvaraju obogaćuju širenje znanja, kao i međunarodnu saradnju", istakao je guverner Žugić.

Guverner je dodao i da CBCG ostaje otvorena za realizaciju i drugih inicijativa koje bi doprinijele očuvanju istorijskog i kulturnog nasljeđa iz oblasti numizmatičkih vrijednosti u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније