Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

22. 11. 2018. 14:41   >>  14:15

MBA

Snažnije povezati proizvođače i turizam

Snažnija povezanost poljoprivrednih proizvođača sa sektorima turizma i trgovine na lokalnom nivou važan je uslov za razvoj lokalne privrede, za šta je značajna i podrška predstavnika lokalne samouprave, ocijenjeno je iz Montenegro biznis alijanse (MBA).

S tim u vezi, u toku je realizacija projekta Domaći proizvodi kao podsticaj razvoja turističke privrede na lokalnom nivou, koji realizuje MBA uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u deset opština na sjeveru države.

"Spremnost na povezivanje i jačanje saradnje ovih sektora su pokazali njihovi predstavnici na okruglom stolu održanom u Pljevljima, odakle je i krenula realizacija ovog projekta", navodi se u saopštenju.

U MBA smatraju da je veoma značajna aktivnost opština sa sjevera države da svojim djelovanjem unaprijede uslove za jačanje saradnje sektora poljoprivrede, turizma i trgovine na lokalnom nivou.

"S tim u vezi, bilo bi poželjno da se organizuju povremeni susreti predstavnika tih sektora sa predstavnicima lokalnih samouprava, jer domaća zdrava hrana treba da bude prioritet u izboru turističke privrede i trgovinskih lanaca", rekli su iz MBA.

Naravno, to je proces koji je neophodno u kontinuitetu unaprjeđivati da bi se postigli željeni rezultati. Međusobno udruživanje poljoprivrednih proizvođača je jedan od uslova kvalitetnije i dugoročnije saradnje ovih sektora.

"Crna Gora je prepoznata turistička destinacija na globalnom nivou, zbog čega imamo i obavezu da uz sve te komparativne prednosti koje imamo, upakujemo i kvalitetne domaće proizvode", kazali su iz MBA.

MBA će, kako se zaključuje, i dalje biti veoma aktivna u svim tim procesima kako bi dala svoj doprinos unapređenju lokalne privrede u sjevernom dijelu države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније