Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 08. 2013. 09:30 >> 09:30
9

SVE PO PRAVILIMA

Nema nikakvog osnova za zahtjeve Moisejeva

Bivši ministar ekonomije i član Savjeta za privatizaciju tokom prodaje akcija KAP-a Branko Vujović kaže za Antenu M da su Rusi kao većinski vlasnici doveli KAP do stečaja te da mogu da naplate samo ono što im po zakonu pripada.

Kada su posrijedi potraživanja iz perioda prije privatizacije Vujović kaže da je ugovorom o poravnanju riješeno pitanje tužbe i protivtužbe, tako da nema osnova za takvim zahtjevom:

«Privatizacija je sprovedena apsolutno u skladu sa propisima važećim u Crnoj Gori. Njihovo pitanje potraživanja u vezi sa bilansom stanja unutar kolektiva to smo mi osporavali našom protivtužbom kada su oni pokrenuli postupak pred arbitražom, smatrali smo da nijesu osnovani njihovi zahtjevi. Oni su imali uvid u sve podatke i kroz njihovo prisustvo između potpisivanja ugovora i izvršenja transakcije tako da smatram da nema osnova za takvim zahtjevom. Mi smo dosta dobro obrazložili naš odgovor na njihovu tužbu i naravno kroz našu protivtužbu. Sve to po strani, poslije toga je došao ugovor o poravnanju kojim su definisani međusobni odnosi, i prosto nema osnova za to, to je glupost saopštiti tako nešto», ističe Vujović.

Moisejev je juče obrazložio da su potraživanja i tužbe zbog falsifikovanja finansijskih izvještaja prilikom prodaje KAP-a, a dio dokumenata je u vezi sa ekologijom. Vujović to negira:

«Nije tačno jer smo mi u momentu privatizacije napravili liniju presjeka, i naša obaveza je bila da sva potraživanja iz perioda prije privatizacije i troškovi po osnovu zaštite životne sredine padaju na teret prodavca, većinskog vlasnika, u ovom slučaju Vlade. Oni nijesu imali nikakvih troškova po osnovu ekologije iz perioda prije nego su ušli u KAP. Tada je napravljena linija presjeka, utvrđene vrijednosti koje su izmjerene, u skladu sa propisima, tako da to apsolutno nema osnova», objašnjava on.

Predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju Aleksandar Damjanović iz SNP-a kaže da se nada da će Državna revizorska institucija identifikovati realno stanje dugova ali napominje da treba obratiti pažnju i na EPCG:

«Ono što je loše je što se ova situacija može odraziti loše i na Elektroprivredu gdje imamo takođe probleme sa investitorom koji je za razliku od Moisejeva zaista investirao nekoliko stotina miliona u EPCG, u energetski sektor, a imamo stanje koje nije dobro kako ni za italijanskog investitora tako ni za Crnu Goru. Tako da poziv Vladi da se dozove sebi i da prije svega objavi sve što ima i za ugvore o privatizaciji KAP-a i EPCG, i da vidimo koji su argumenti sa kojima se pojavljuju tzv. strateški partneri», kaže Damjanović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније