Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

24. 11. 2018. 14:44   >>  14:46

RAIČEVIĆ PORUČIO

Iz svih borbi Bar izlazi veći i jači

Vrijeme će pokazati da Bar kroz saradnju lokalne i centralne vlasti, pravilnom valorizacijom razvojnih potencijala i neiscrpnim materijalnim i ljudskim resursima, može potvrditi status jedne od najvažnijih multikulturalnih adresa u Crnoj Gori, kazao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.


On je na svečanosti povodom Dana opštine kazao da su urbana matrica grada širokih bulevara, bogato zaleđe i prirodne ljepote na obje obale, legitimacija za budućnost Bara. Dodao je da se grad pod Rumijom iz svih borbi se uzdizao još ljepši i jači.

"Na današnjoj svečanosti s ponosom i divljenjem govorimo o svima onima koji su svoje živote dali za slobodarske ideale, a svojom borbom zaslužili vječno sjećanje i poštovanje. Istorija nas uči da sbez velikih teškoća i stradanja nije bilo velikih pobjeda. Na ovom prostoru vjekovima se živjelo zajedno i skladno, udaljeni od politike koja je dijelila. Grad dobrih komšija, spremni da pomognu jedni drugima, promovisao je razumijevanje različitosti i toleranciju", kazao je Raičević.

Istakao je da se vlast u Baru opredijelila za ubrzani razvoj infrastrukture, kao osnovne pretpostavke za ravnomjeran razvoj svih djelova te opštine.

"Realizacijom kreditnog aranžmana faze 3 u iznosu od 7,65 miliona eura, završili smo i stavili u funkciju 19,2 kilometra fekalne kanalizacije, 5,8 kilometara vodovodne mreže, 1,1 kilometar atmosferske kanalizacije, te rezervoar 2 u Šušnju namijenjen za vodosnadbijevanje druge i treće visinske zone Bar. Započeli smo radove na izgradnji rezervoara Zaljevo 1, sa priključkom na regionalni vodovod vrijednosti 960 hiljada eura", kazao je čelni čovjek Opštine.

Kruna rada na poboljšavanju vodosnadbijevanja i odvođenja otpadnih voda u prethodnom periodu, ogledaće se kroz skori početak izgradnje pumpne stanice Volujica i potisnog cjevovoda, investicione vrijednosti milion i 580 hiljada eura.

"U dijelu uređenja javnih površina, u užem gradskom jezgru, realizovali smo investicije vrijedne stotinu hiljada eura, dok smo kroz investiciona održavanja asfaltirali 112 hiljada metara kvadratnih lokalnih puteva, ukupne vrijednosti od milion 435 hiljada eura", kazao je Raičević.

Kroz kontinuiranu podršku razvoju poljoprivrede u tekućoj godini ističe da su subvencionirali poljoprivredne proizvođače u iznosu od 231 hiljadu eura, a mlade i uspješne đake i studente nagradili i stipendirali sa 46 hiljada eura.

"Dogovorenom saradnjom sa regionalnim vodovodom na projektu vodosnadbijevanja Dobre vode, pružićemo novu razvojnu perspektivu u turističkim naseljima Veliki pijesak i Utjeha. Uz podršku Vlade Crne Gore kroz rekonstrukciju putnih pravaca od Bara do Kameničkog mosta i od Virpazara do Ostrosa, učinićemo našu turističku destinaciju dostupnijom, a kroz realizaciju kapitalnih projekata u oblasti turizma na Maljeviku, Dubovici, Čanju i Sutomoru, naš turistički proizvod biće prepoznat na mapi mediterana", kazao je Raičević.

Planom budžeta za 2019 godinu, akcenat će staviti na razvojnu komponentu.

"Kroz kapitalni budžet planiran na iznos od 7 miliona i 380 hiljada eura, uz očekivano usvajanje prostorno urbanističkog plana naše opštine, nastavljamo ubrzanim stazama urbanog uređenja po kojem je Bar prepoznat", zaključio je Raičević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније