Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

02. 12. 2018. 07:59   >>  07:30 3

ATRAKTIVNA DESTINACIJA

Ambasador UAE najavio još investicija u CG

Crna Gora, prema posljednjim podacima, jedna je od najbrže rastućih ekonomija u regionu i šire, sa postignutom stopom ekonomskog rasta od 4,8% u prvoj polovini ove godine. Već je prepoznata kao jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija na Mediteranu. Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Abdulsalam Hareb Obaid Al Romaithi u intervjuu za Pobjedu kaže da je Crna Gora puna potencijala, na pravom putu i da ima dobre izglede za budućnost.

Ističe da je najvažniji preduslov za razvoj jedne nacije dugoročno planiranje održivog razvoja i utvrđivanje strategija sajasnom vizijom kako postići planirane dugoročne razvojne ciljeve.

“Ove godine Ujedinjeni Arapski Emirati i Crna Gora obilježavaju deset godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, koje već tradicionalno sada razvijamo u duhu prijateljstva, povjerenja, solidarnosti i razumijevanja. U proteklih deset godina Ujedinjeni Arapski Emirati i Crna Gora su naučili puno jedni o drugima i pronašli način da rade zajedno u mnogim oblastima kao partneri. Ove veze se temelje na načelima saradnje i međusobnog uvažavanja i dostigle su nivo strateškog partnerstva između dvije zemlje i njihovih naroda. Kao rezultat te saradnje potpisali smo veliki broj značajnih sporazuma u cilju unapređenja odnosa i postizanja zajedničkih ciljeva u skladu sa interesima dva naroda”, kazao je ambasador.

Kako je istakao, ovo je prava prilika da još jednom potvrdimo našu predanost i prenesemo poruku prijateljstva narodu i Vladi Crne Gore.

“Ujedinjeni Arapski Emirati snažno podržavaju Crnu Goru i bićemo posvećeni da naše odnose učinimo još jačim. Najvažniji preduslov za razvoj jedne nacije je dugoročno planiranje održivog razvoja i utvrđivanje strategija sa jasnom vizijom kako postići planirane dugoročne razvojne ciljeve. Ujedinjeni Arapski Emirati duguju veliku zahvalnost svojim očevima nacije na upornosti, mudrosti i viziji koje su za rezultat imale izgradnju moderne i progresivne nacije”, navodi on.

Prema riječima ambasadora UAE, Crna Gora je već ostvarila značajan napredak od ponovnog uspostavljanja nezavisnosti 2006. godine.

“Politički sistem je stabilan, što doprinosi stvaranju sigurnog i bezbjednog okruženja za strana ulaganja i unutrašnji razvoj zemlje. Političko rukovodstvo je obezbijedilo kontinuitet nacionalne vanjske politike s jasnom perspektivom nacionalne privrženosti evroatlantskim integracijama. Posljednji podaci ukazuju da je Crna Gora jedna od najbrže rastućih ekonomija u regionu i šire, sa postignutom stopom ekonomskog rasta od 4,8% u prvoj polovini ove godine. Crna Gora je već prepoznata kao jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija na Mediteranu i jedna od najbrže rastućih turističkih destinacija u svijetu. Drugi sektori, kao što su energetski i poljoprivredni sektor, takođe pokazuju veliki potencijal. U tom smislu, smatramo da je Crna Gora na pravom putu i ima dobre izglede za budućnost, i mi smo uvjereni da će Crna Gora ostvariti svoje razvojne ciljeve u budućnosti”, smatra on.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније