Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

07. 12. 2018. 11:03 >> 20:08
5

ŽUGIĆ

Privremena uprava za oporavak Atlas i IBM banke

Centralna banka Crne Gore je u cilju zaštite interesa deponenata i sprečavanja daljeg pogoršanja finansijske situacije u Atlas i IBM banci uvela privremenu upravu u tim bankama, saopštio je za Televiziju Crne Gore guverner CBCG Radoje Žugić.

Razlog uvođenja privremene uprave je što je kontrolom CBCG utvrđeno da kapital kojim raspolažu Atlas i IBM banka raspolažu ne odgovara nivou rizika njihovog poslovanja, saopštio je guverner.

"Danas je CBCG uvela privremenu upravu u dvije manje banke sa tržišnim učešćem od nešto iznad šest procenata zbog pogoršanja parametara poslovanja i pogoršanja finansijske situacije!", rekao je Žugić.

Ta mjera, kako je rekao, predstavlja pokušaj oporavka te dvije banke sa realnim izgledima da banke u narednom periodu oporavimo.

"Ono što je moja poruka za ukupnu javnost, a posebno za deponente ovih dviju banaka je da su svi njihovi garantovani depoziti su potpuno zaštićeni i ova mjera CBCG neće pogoršati finansijsko zdravlje bankarskog sistema, već će ga dodatno osnažiti", tvrdi guverner.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније