Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 08. 2013. 08:02 >> 08:42
2

KAP I REBALANS

Kamo sreće da je Skupština slušala Vladu

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević smatra da je usvajanje rebalansa budžeta od suštinskog značaja za crnogorsku ekonomiju. On je "Pobjedi" rekao da očekuje razumijevanje SDP-a, kao i poslanika u Skupštini Crne Gore.

 

On je istakao kako smatra da je moguće postići širi konsenzus u septembru ili oktobru, jer je, navodi on, riječ "o vrlo važnom pitanju za Crnu Goru".

"Rebalans nije važan samo za funkcionisanje KAP-a, već i za budući odnos prema strateškom partneru Elektroprivrede Crne Gore italijanskoj kompaniji A2A. Takođe je to važno i za kredibilitet Crne Gore, naš imidž države kao investicione destinacije, države koja može da garantuje sigurnost onima koji ovdje ulažu novac“, kazao je Milošević.

Govoreći o situaciji u KAP-u, Milošević je rekao da je zahtjev Rusa i tužba od milijardu eura nerealan, te da se kod nas koristi za politizaciju problema. Uvjeren je i da sve ove priče ne bi bilo da je, kako je rekao, Skupština imala sluha za predlog Vlade.

"Da je usvojena odluka da se Rusi izmire sa 40 miliona eura, danas ne bismo imali stečaj, ne bismo imali tužbu, imali bi smo još 29 odsto akcija i mnogo povoljniju poziciju u traženju strateškog partnera“, rekao je Milošević, navodeći da je priča o rješavanju problema u KAP-u, kao i Elektroprivredi vezana za rebalans budžeta.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније