Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: M.M ]

12. 12. 2018. 14:31 >> 14:04
1

SINDIKAT PROSVJETE

Tražiće povećanje zarada u prosvjeti za deset odsto

Pregovori Sindikata prosvjete (SPCG) i resornog ministarstva za izradu novog Granskog kolektivnog ugovora počeće do kraja decembra, saopštili su iz Sindikata navodeći da će tražiti uvećanje zarada od minimum deset odsto.

U saopštenju se navodi da je Glavni odbor Sindikata prosvjete 7. decembra održao sjednicu kojoj je prisustvovao ministrar prosvjete gospodin Damir Šehović sa svojim sasradnicima.

„Nakon odbijanja zajedničkog predloga (Ministarstva prosvjete i SPCG) usklađivanja koeficijenata sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru za sedmi stepen stručne spreme od Ministarstva finansija, na sjednici su razmatrani mogućnosti i način daljih zajedničkih aktivnosti“, kaže se u saopštenju.

Na sjednici je, kako se navodi, donijet zaključak da SPCG prihvata ponudu Ministarstva prosvjete za početak pregovora za izradu novog Granskog kolektivnog ugovora kojim bi se obuhvatilo uvećanje zarada za sve zaposlene u prosvjeti.

„Pregovori će početi u decembru. Glavni odbor daje mandat budućem pregovaračkom timu da traži uvećanje zarada od minimum deset odsto“, zaključeno je na sjednici.

Sindikat će, kako je saopšteno, učestvovati u raspodjeli dogovorenog iznosa za isplatu nadoknade za prevoz zaposlenih koji pod otežanim uslovima putuju do radnog mjesta, i nastaviti saradnju sa Ministarstvom kako bi se blagovremeno isplatile naknade po osnovu jubilarnih nagrada.

Iz Sindikata su najavili da će inicirati izmjene Pravilnika o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za unapređenje kvaliteta nastave i talente.

„SPCG će zahtijevati nastavak pregovora za donošenje akta o minimumu procesa rada u ustanovama javnog obrazovanja, u skladu sa Zakonom o štrajku“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније