Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

13. 12. 2018. 19:05 >> 18:44

VLADA ODOBRILA

Montecargo u minusu, zadužuju se milion eura

Vlada je prihvatila Informaciju o kreditnom zaduženju privrednog društva Montecargo AD Podgorica, u iznosu od milion eura. U Informaciji je navedeno da će to preduzeće, koje u većinskom državnom vlasništvu, ovu godinu završiti sa gubitkom od 1,2 miliona eura.

Montecargo će se kreditno zadužiti u visini od 1.000.000 eura, na period otplate od 24 mjeseca, sa kamatnom stopom od 4,95 odsto. Hipoteka za uzimanje kredita biće dio imovine Montecarga, za šta je Odbor direktora, dao saglasnost.

Montecargo obavlja prevoz stvari u unutrašnjem i međunarodnom željezničkom saobraćaju u skladu sa odredbama Zakona o željeznici i Zakona o bezbjednosti, organizaciji i efikasnosti željezničkog prevoza.

“Privredno društvo je u dopisu koji je dostavilo Ministarstvu finansija, navelo da je u posljednje tri godine u kontinuitetu ostvarivalo dobit u poslovanju, kao i da su u prvoj polovini godine izostali pozitivni rezultati zbog izraženih negativnih tržišnih okolnosti, kao i da je tokom prve polovine tekuće godine okončan postupak investicionog održavanja jedne elektro i jedne dizel lokomotive koje su neophodne za realizaciju planiranog obima prevoza”, stoji u informaciji.

Zbog toga, kako objašnjavaju, nijesu bili u mogućnosti da izmire prethodne obaveze.

I dok, za kraj ove godine Montecargo planira minus od 1,2 miliona eura, za naredne dvije godine projektovali su pozitivno poslovanje.

"Za 2019. godinu projektovani prihodi su u iznosu od oko 9,28 miliona eura, rashodi u iznosu od oko 8,76 i pozitivan poslovni rezultat u iznosu od oko 0,52 miliona eura, takođe i za 2020. godinu projektovani prihodi su na nivou od oko 9,47 miliona eura, rashodi na nivou od oko 8,94 miliona eura i pozitivan poslovni rezultat u visini od oko 0,53 miliona eura”, navodi se u informaciji koju je Vlada usvojila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније