Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

24. 12. 2018. 18:17   >>  25. 12. 2018. 06:31 8

SVEČANO OTVOREN

Terminal 2 za više turista

Novi terminal na aerodromu Tivat zvanično je pušten u rad. Terminal je večeras otvorio predsjednik Vlade Duško Marković, poručujući da je to hitan odgovor na povećanje broja turista koji dolaze u Crnu Goru. U Terminal 2 uloženo je oko tri i po miliona eura.

"Menadžment Aerodroma Crne Gore je predložio Vladi da se u Tivtu i Podgorici izgrade dodatni objekti. To želim da vidim kao praksu i djelovanje odgovornih ljudi. Uočite problem, donesite odluku i realizujte je. Vlada će stati iza takvog pristupa", naglasio je Marković.

On je kazao da stopa rasta naše ekonomije ostvarena  u prethodne dvije godine i permanentan rast broja turista i putnik jasno govore da je Crna Gora destinacija u koju se rado dolazi i investira, i u koju će se još više ulagati.

Govoreći o prednostima koje će biti ostvarene ulaganjima u Aerodrome, premijer je rekao da povezanost naše zemlje sa evropskim metropolama, pored daljeg unapređenja dostupnosti Crne Gore kao turističke destinacije, ima dimenziju i kroz bolje vezue sa našim građanima koji su otišli u inostranstvo da rade ili da se školuju.

"Direktne linije do Beča, Rima, Frankfurta, Ljubljane, Beograda, Istanbula, Moskve, Ciriha i Stokholma, važne su za očuvanje veza sa njima", poručio je Marković i podsjetio da je proteklih godina mnogo učinjeno da avio-prevoz ne bude samo privilegija bogatih ljudi.

"S ponosom se najavljuje skori početak rada Lufthansinih linija prema našim aerodromima, ali ništa manje važna je raspoloživost brojnih jeftinih letova do zapadnoevropskih gradova. Naša evropska integracija zasniva se i razvija na mobilnosti, slobodi kretanja i ekonomskoj razmjeni. Zato su naši aerodromi nezaobilazni i na tom putu. Potreba ubrzanog ekonomskog razvoja zemlje podrazumijeva razvoj naše ukupne infrastrukture, a jedan od prvih zadataka je razvoj i puna valorizacija aerodroma. Kazaću vam da se razvojne prilike ne čekaju, niti se šanse ponavljaju. Uspjeh u vazdušnom saobraćaju, ne smije da zakloni pogled na izazove u ostalim segmentima saobraćaja. Posebno kada je u pitanju prilično opterećena infrastruktura Boke Kotorske, gdje nas čeka dosta posla", ocijenio je Marković.

Predsjednik Vlade je podsjetio da je prošle sedmice objavljeno da stopa ekonomskog rasta u III kvartalu ove godine, koji je podudaran sa ljetnjom turističkom sezonom, iznosi cijelih 5%, i da predstavlja treću najveću stopu rasta u Evropi.

"Stope rasta naše ekonomije ostvarene u prethodne dvije godine i permanentan rast broja turista i putnika, jasno nam govore da je Crna Gora destinacija u koju se rado dolazi i investira, i u koju će se još više ulagati", poručio je premijer.

 

"Terminal 2 namijenjen je odlazećim putnicima i prostire se na 3.000 metara kvadratnih. U njemu se nalazi najsavremenija sortirnica za prtljag, a oprema u njoj je vrijedna skoro pola miliona eura. Imamo novih šest šaltera, prostorije za aviokompanije, policiju, carinu", kazao je direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

 

Kako je objasnio, izgradnjom Terminala 2 biće moguće da opslužiti dvostruko više putnika za sat nego do sada.

"Crna Gora je stabilna država, priznata i uvažena širom svijeta i članica je NATO-a. Upravo zato su se mnoge renomirane aviokompanije odlučile da saobraćaju ka našoj zemlji, posljednja od njih je Lufthansa", rekao je Orlandić.

Prilog Nataše Mitrović, TVCG:

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније