Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

28. 12. 2018. 08:40   >>  09:15

ZBOG AUTOPUTA

Ministarstvo traži dozvolu za dalekovod

Ministarstvo saobraćaja tražilo je građevinsku dozvolu za izgradnju priključnih dalekovoda i trafostanica za prioritetnu dionicu auto-puta od Smokovca do Mateševa, piše Pobjeda.

U zahtjevu se navodi da se traži gradnja dvije trafostanice 110/20 kilo volti (kV), kao i priključnih dalekovoda za te trafostanice.

Traži se i gradnja trafostanice 220/110/35 Podgorica 1, kao i izgradnja dalekovodnog polja za 110 kV dalekovod Podgorica Smokovac Mrke.

Ovi elektroenergetski objekti će biti smješteni u okviru katastarskih opština: Podgorica 2, Doljani, Rogami, Đurkovići, Mrke u opštini Podgorica, kao i u okviru katastarskih opština Jabuka, Mateševo, Kraljske Bare i Sunga u opštini Kolašin.

Ministarstvo saobraćaja uputilio je 22. oktobra zahtjev Ministarstvu održivog razvoja za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju objekata za snabdijevanje vodom.

Ministar saobraćaja Osman Nurković je prije 15-ak dana ocijenio je da su stvarni troškovi 80 miliona eura, odnosno deset odsto više, koliko je povećanje cijene auto-puta predviđeno ugovorom o izgradnji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније