Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business, Objavila: R.P. ]

02. 01. 2019. 09:32 >> 09:21
3

VLADA SAOPŠTILA

Prošle godine skoro 10.000 nezaposlenih manje

U Crnoj Gori prošle godine bilo je 9,9 hiljada nezaposlenih manje nego u 2017. godini pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZPCG).

Nezaposlenost je prema podacima ZZPCG, smanjena sa 51,35 hiljada registrovanih osoba 30. decembra 2017. na 41,45 hiljada 30. decembra prošle godine.

Iz Vlade je saopšteno da je time stopa nezaposlenosti, prema podacima ZZPCG smanjena sa 22,13 odsto na 17,87 odsto.

"Istovremeno je, anketna stopa nezaposlenosti, prema Monstat-u, u III kvartalu prošle godine iznosila 14,1 odsto, dok je u III kvartalu 2017. iznosila 14,8 odsto", kazali su iz Vlade.

Kako su ocijenili, posebno ohrabruje činjenica da su više od trećine, 3,57 hiljada, novozaposlenih u 2018. godini mlađi od 30 godina.

Podaci ZZPCG pokazuju da je najmanja stopa nezaposlenosti u Kolašinu 5,93 odsto, a najveća u Plužinama 61,28 odsto.

"Statistika ZZPCG pokazuje da je, kada je o opštinama riječ, najviše ljudi brisano sa evidencije nezaposlenih zbog zasnivanja radnog odnosa u skladu sa posebnim zakonom u Podgorici – 3,35 hiljada, a zatim u Nikšiću 1,5 hiljada osoba", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније