Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

03. 01. 2019. 11:25 >> 13:17
7

MARKOVIĆ VJERUJE

Biće ovo godina većih plata i boljeg standarda

Premijer Duško Marković poručio je da 2019. mora biti godina poboljšanja životnog standarda zaposlenih u javnom, ali i privatnom sektoru.

“Vjerujem da će 2019. biti godina većih zarada za zaposlene ne samo u administraciji, nego i u privatnom sektoru, da ćemo u 2019. stvoriti preduslove za rast penzija u Crnoj Gori”, kazao je Marković, novinarima u Bijelom Polju.

On je poručio da će država uraditi sve da stane na kraj sivoj ekonomoji i da se redovno plaćaju porezi i doprinosi.

Marković je naveo da su prethodne dvije godine u Vladi bile posvećene stvaranju pretpostavki za ubrzan ekonomski razvoj i nova radna mjesta.

"Uspjeli smo dosta toga", kazao je premijer i podsjetio da je stopa rasta ekonomije u 2017. bila 4,7 odsto. Otvoreno je i 11.000 novih radnih mjesta, naveo je Marković.

Svečano otvoren pješački most

Marković je sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem i predsjednikom opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem obišao u Ravnoj Rijeci novu raskrsnicu puta prema Bjelasici odnosno budućem skijaškom centru Cmiljača, a zatim svečano otvorio pješački most Sutivan – Njegnjevo za koji je kamen-temeljac položio tačno prije godinu.

„Ovo će značiti novo kvalitet života za građane ovog kraja, i za one koji su dugo ovdje, ali i za one koji su tek počeli da žive na ovom prostoru“ , rekao je premijer podsjećajući da novi most povezuje dvije škole, ambulantu, dječji vrtić.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović i predstavnik mještana Miloš Marić zahvalili su se predsjedniku Vlade na ličnom zalaganju na gradnji mosta.

„Čast je danas otvoriti ubjedljivo najljepši most na Limu od izvora do ušća. Možda ima i većih i skupljih, ali ljepšega zasigurno nema“, rekao je predsjednik opštine. Dodao je da ovaj most posebno služi đacima koji su svakim prolaskom bogatiji.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović rekao je okupljenim građanima da je novi pješački most Sutivan – Njegnjevo samo mali dio mozaika od ukupnih projekata koje Vlada preko Direkcije javnih radova sprovodi u Bijelom Polju svakodnevno radeći na unapređenju uslova života za sve građane Sjevernog regiona.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније