Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

08. 01. 2019. 07:12 >> 06:44
4

POTVRDIO ZVANIČNO

Ivanović savjetnik Đukanovića za ekonomiju

Predsjednik skupštinskog Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Petar Ivanović potvrdio je da će biti savjetnik predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

"Da, tačno je. Biću savjetnik predsjednika Crne Gore za ekonomiju“, rekao je Ivanović za Pobjedu.

On je kazao da najveći rizik predstavljaju nedostatak znanja, nedovoljna povezanost sa naukom i nerad, a ne javni dug.

"Ne smatram da Crna Gora ima visok javni dug. Ima mnogo zemalja u Evropi i svijetu koje imaju veći javni dug. Prema podacima iz prvog kvartala 2018, samo četiri zemlje EU - Italija, Njemačka, Francuska i Velika Britanija imaju javni dug preko 9.000 milijardi eura. U odnosu na BDP javni dug Britanije iznosi 85,8 odsto, Francuske 97,7 odsto, Italije 133,4 posto", rekao je Ivanović.

Smatra da opasnost postoji kada se dug koristi za finansiranje potrošnje, ali ako se koristi za investicije poboljšava uslove za brži razvoj i stvara veće vrijednosti iz kojih se dug vraća.

"Zato sadašnji javni dug nije rizik za ekonomiju", vjeruje Ivanović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније