Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

09. 01. 2019. 07:35 >> 07:07

JOVANIĆ TVRDI

Privredni sud opravdao status najažurnijeg u državi

Privredni sud Crne Gore je i u 2018. godini obezbijedio strankama koje pristupaju sudu očekivanu pravnu sigurnost, a svojom ažurnošću opravdao ulogu najefikasnijeg i najažurnijeg suda u državi posljednjih godina, kazao je u predsjednik Suda Blažo Jovanić.

 

On podsjeća da je Privredni sud bio najažurniji sud u crnogorskom sudstvu i u 2016. i u 2017. godini, prema mjerilima CEPEJ (Evropska komisja za efiksanost pravosuđa), sa stopom ažurnosti od 109,27, odnosno 112,86 odsto.

“Nakon što je smanjen zaostatak predmeta za skoro 1.000 predmeta, budući da je sud na kraju 2014. godine imao neriješenih 2.246 predmeta, a na kraju 2018. godine ima neriješen 1.261. predmet, Privredni sud je postao ažuran sud u kome se strankama obezbjeđuje pravna sigurnost u efikasnom postupku i u razumnom roku. Posebna pažnja u 2018. godini posvećena je rješavanju starih predmeta, kako je to predviđeno i Planom rada za prethodnu godinu, pa je u skladu s tim planom u stečajnom referatu riješeno više od 30 predmeta starijih od tri godine, dok je u parničnom referatu trend smanjenja broja starih predmeta, nastao u prethodnim godinama, nastavljen”, istakao je Jovanić u intervjuu Dnevnim novinama.

Prema njegovim riječima, u 2018. godini sud je primio 4.315 predmeta, a riješio je 4.169 predmeta.

Jovanić navodi da je tokom prošle godine stečajni postupak otvoren nad 556 društava, dok je u prethodnoj 2017. godini stečajni postupak otvoren nad 644 društva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније