Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M ]

09. 01. 2019. 19:48 >> 20:02

MARKOVIĆ ZA TURSKU TV

CG idealna za turske investitore

Turski investitori trenutno, teško da mogu naći bolju destinaciju za širenje poslovanja nego što je Crna Gora, poručio je to predsjednik Vlade Duško Marković, u intervjuu renomiranom turskom novinaru i direktoru turske televizije i magazina Turkomani, Kazimu Kilinču.

Interesovanje turskih kompanija za investiranje u Crnu Goru sve je veće, ocijenio je Marković, dodajući da se gotovo svakodnevno predstavnici ključnih resora crnogorske privrede sastaju sa novim zainteresovanim potencijalnim investitorima iz Turske.

Premijer je istakao da je Turska važan ekonomski partner Crne Gore sa investicijama od oko 130 miliona eura u minuloj deceniji.

Marković je turskim investitorima poručio da imaju u vidu poslovicu, za koju važi da je Turska, a koja glasi- gvožđe se kuje dok je vruće. Crna Gora je, kako je poručio, prestižna investiciona destinacija sa enormnim povećanjem interesovanja posebno u proteklih godinu od kako smo ušli u Nato.

Investiciona klima u Crnoj Gori za turske investitore bila je tema, nedavno emitovane emisije “Globalno tržište” u kojoj je osim sa premijerom novinar Kilinč razgovarao i sa turskim privrednicima koji već rade u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније