Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

11. 01. 2019. 07:24   >>  06:56 1

RADULOVIĆ OCIJENIO

U sivoj zoni ostalo 300 miliona eura

Nova 2019. godina je počela bolje nego što smo očekivali, za novogodišnje praznike zaradili smo bolje nego ikad i već smo počeli sa planovima za narednu sezonu i za 2020. godinu, kazao je predsjednik Crnogorskog turističkog uruženja Žarko Radulović.

 

Što se tiče 2018, Radulović ističe da su se njegova predviđanja ostvarila i da je prihodovana prva milijarda eura.

“Prošlogodišnja sezona je počela i završila ranije nego ikad, uz promjenu strukture gostiju. Više nema pretežne destinacije i gosti nam stižu iz cijelog svijeta. Stvara se balans, jer pada broj gostiju iz ranije pretežne destinacije, a raste broj ostalih, pa ako jedni zakažu, neće drugi i stalno smo na dobitku. Mi smo imali 56 odsto popunjenosti na godišnjem nivou, odnosno 100 posto u više od šest mjeseci. Ko od sad bude pričao o sezoni o 45 dana, treba da mijenja posao jer ne umije da radi”, poručuje Radulović, koji očekuje produžetak sezone zbog otvaranja novih jakih tržišta koja nijesu vezana samo za ljeto, kao što je kinesko.

On tvrdi da je rasla i siva ekonomija.

“Razloga je nekoliko. Prvo pojačana kontrola kreće 1. jula do 1. septembra, a sezona je počela 28. marta, a završila u novembru. Drugo, zakonska neusaglašenost, jer inspekcije kontrolišu legalne, a ne ilegalne objekte”, kaže Radulović.

On tvrdi da "imamo neselektivnu bezočnu kontrolu inspekcije gdje se kažnjavaju na uvredljivi način legalni korektni privrednici, a na pet metara od njih nelegalni objekat niko ga ništa ne pita".

"Ovo mora da se riješi ove godine. Ove godine je više od 300 miliona pošlo lijevo i desno. Vlada i inspekcije i sve institucije koje treba da prave fiskalnu disciplinu su dužne da to urade, jer smo ih birali i dali im mandat. Da taj novac nije ukraden bilo bi više za zdravstvo, školstvo, kapitalni budžet i sve redom”, ističe Radulović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније