Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

18. 01. 2019. 07:37 >> 07:08
1

PRIVREMENA UPRAVA

Objavljen oglas za dokapitalizaciju Atlas banke

Privremena upravnica Tanja Terić donijela je u odluku o zatvorenoj dokapitalizaciji Atlas banke od 22 miliona eura, koja je danas objavljena u crnogorskim medijima.


U odluci o zatvorenoj ponudi emisije akcija postojećim akcionarima po osnovu prava preče kupovine navodi se da će biti emitovano 88,71 hiljada običnih akcija nominalne vrijednosti 248 eura, piše Pobjeda.

"Emisija će se smatrati uspješnom ukoliko u roku od 35 dana od objave oglasa akcionari banke uplate ukupan iznos srazmjerno svom učešću u kapitalu“, navodi se u oglasu.

Ukoliko u tom roku ne uplate srazmjeran iznos, u narednih pet dana zainteresovani postojeći akcionari mogu upisati i uplatiti preostali iznos.

Na spisku vlasnika Atlas banke su povezane kompanije Atlas kapital sa Kipra, Atlas invest, Atlas Mont, Invest banka Montenegro (IBM), kao i Hipotekarna i Podravska banka i podgorička firma Nine.

Centralna banka je 7. decembra uvela privremenu upravu u IBM i Atlas, a kasnije i stečaj u IBM. U međuvremenu se objema bankama bavi tužilaštvo zbog sumnje u pranje novca.

Vlasnik tih banaka, Duško Knežević, za kojim je raspisana nacionalna potjernica, a Viši sud mu je odredio pritvor do 30 dana, saopštio je da se neće vraćati u Crnu Goru, jer je britanski državljanin.

Prema informacijama Pobjede, u toku je postupak za raspisivanje crvene međunarodne potjernice za Kneževićem koji je crnogorskom pravosuđu nedostupan i, po vlastitom kazivanju, nalazi se u Londonu i nema namjeru da se pojavi u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније