Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

21. 01. 2019. 07:36   >>  07:07 1

UNIJA POSLODAVACA

Neophodno što prije smanjiti troškove rada

Troškove rada neophodno je što prije smanjiti, kako bi se otvorila nova radna mjesta i stvorile nove firme, saopštila je predsjednica Unije poslodavaca (UPCG), Svetlana Vuksanović.


Ona je kazala da u toj asocijaciji duže ukazuju na neophodnost smanjenja opterećenja na rad, koja su najveća u regionu, jer ovakvo stanje ne doprinosi povećanju održivosti poslovanja, otvaranju novih radnih mjesta, formalizaciji rada i stvaranju novih poslovnih subjekata.

“Naši zahtjevi za smanjenje troškova rada izneseni su prije nego što se na Socijalnom savjetu pojavila inicijativa za povećanje minimalne zarade. U tom kontekstu smatramo da je zahtjev za smanjenje opterećenja zarade prioritet, odnosno prethodno pitanje, čije rješavanje u korist privrede treba da bude preduslov za pregovore o povećanju minimalne zarade”, rekla je Vuksanović Pobjedi.

Ona smatra da poslovni ambijent nije zadovoljavajući, i da je njegovo poboljšanje izazov za Vladu, opštine i druge donosioce odluka čija djelatnost utiče na privredu.

“UPCG stoji kao ozbiljan i odgovoran partner koji će objedinjavati zahtjeve privrede i nuditi konstruktivna rješenja”, kazala je Vuksanović.
Prema njenim riječima, Socijalni savjet još nije na mjestu koje mu pripada, iako se, kako je ocijenila, može konstatovati osjetan napredak u posljednjem periodu.

“Apelujemo na Vladu i ministarstva da u budućnosti predmet diskusije na Socijalnom savjetu bude svaki propis koji je od uticaja na privredu. Uvećanje značaja ovog tripartitnog tijela treba da bude cilj svih segmenata društva, jer je Socijalni savjet bitan instrument kojim možemo ubrzati napredak privrede i kvaliteta života građana”, kazala je Vuksanović.

Ona je zaključila da će UPCG nastaviti i u ovoj godini da bude pouzdan i ozbiljan partner sindikatima i Vladi, kao i svim drugim subjektima sa kojima možemo sarađivati u interesu privrede i društva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније