Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

25. 01. 2019. 15:41 >> 15:12
3

MINISTARSTVO EKONOMIJE

Cijene goriva oko regionalnog prosjeka

Cijena euraosupera 95 u Crnoj Gori je nešto iznad prosjeka u regionu, dok je euraodizel jeftiniji od prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Ministarstvo je danas objavilo novi sedmični Bilten o cijenama naftnih derivata, koji pokazuje da litar euraosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,23 eura, u Srbiji 1,21 eura, Hrvatskoj 1,25 eura, a u Albaniji 1,39 eura.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Bosni i Hercegovini (BiH), gdje košta 1,18 eura i Makedoniji, gdje je njegova cijena 99 centi, što je ujedno i najniže u Evropi.

Eurosuper 95 najskuplji je u Holandiji 1,56 eura za litar.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,19 eura. Eurodizel u Albaniji košta 1,38 eura, Srbiji 1,34 eura, Hrvatskoj 1,27 eura i u BiH 1,21 eura.

Eurodizel je jefitniji u Makedoniji gdje košta 95 centi, što je njegova najniža cijena u Evropi.

Najskuplje eurodizel plaćaju građani Švedske, 1,51 eura za litar.

Posljednje promjene cijena goriva u Crnoj Gori bile su u utorak, kada su sve vrste poskupile tri do pet centi.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније