Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

31. 01. 2019. 15:53   >>  15:36 6

CAPITAL INVEST

Đukanovićev ugled bio presudan za dobijanje kredita

Kredibilitet i ugled osnivača firme Capital invest, Mila Đukanovića, bili su presudni za dobijanje kredita od milion i po eura kod Pireus banke, saopšteno je iz te kompanije.

Ta kompanija je reagovala povodom novih spekulacija u pojedinim medijima koje se odnose na kredit koji je Capital Invest dobio od Pireus banke, a kako navode, ugovor o kreditu potvrđuje riječi Mila Đukanovića izgovorene u Parlamentu.

“Nakon što smo demantovali neistinu da je "Capital invest dobio kredit zahvaljujući novcu Duška Kneževića”, i izazvali razočarenje onih koji su takvu neistinu plasirali, krenulo se u nova podmetanja i špekulacije, čiji je cilj da na silu, bez argumenata, po svaku cijenu, nekako ospore kredibilitet naše firme i njenog osnivača, Mila Đukanovića. Da su “novinari istraživači” pročitali Ugovor o zajmu između Pireus banke, Capital Investa i Mila Đukanovića kao garanta, kao i Ugovor o zalogu akcija, koje im je interpretirao njihov glavni i jedini izvor, Duško Knežević, vidjeli bi da u njemu stoji veoma jasna klauzula koja potvrđuje riječi Mila Đukanovića izgovorene u crnogorskom parlamentu, a nikako ih ne demantuje kako se pojedini mediji i njima bliski političari uzalud upiru da dokažu”, poručuju iz Capital investa.

U tom ugovoru, kako navode, stoji klauzula o obavezi Capital investa da u roku od 45 dana dostavi sredstva obezbjeđenja tog kredita u formi vlasništva nad 8.000 akcija Prve banke, koje je firma namjeravala da kupi, što je uostalom i bio jedini razlog uzimanja kredita.

Kako stoji u saopštenju Capital investa, iz te klauzule jasno i nedvosmisleno slijedi, da je postojalo povjerenje Pireus banke u kredibilitet klijenta, jer mu je, nakon davanja kredita, ostavljen rok od 45 dana za garancije.

“Ipak, klijent - Capital invest je želio da partner, odnosno Pireus banka, bude zaštićena od svih rizika, i insistirao je, iako Ugovor to ne predviđa, da i taj period od 45 dana bude pokriven keš kolateralom. O činjenicama u vezi sa položenim depozitom, smo već ovih dana obavijestili javnost. Nakon 17 dana od dobijanja kredita, 02.08.2007, kupljene su akcije Prve banke, koje su u narednom periodu poslužile kao garancija za kredit. Dakle, iz svega nevedenog proizilazi da je kredibilitet i ugled osnivača firme Capital invest, bio presudan za dobijanje ovako povoljnih uslova u ovom kreditnom aranžmanu. To su činjenice, a sve ostalo uzaludna podmetanja i manipulacije”, zaključuje se u reagovanju Capital investa.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније