Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

03. 02. 2019. 13:19   >>  12:49 16

SIMOVIĆ SMATRA

Radnici na rubu egzistencije Kneževićeva slika

To što nekim radnicima fabrike vode Lipovo nijesu isplaćene zarade, ali ni uplaćeni doprinosi nijesu ništa novo u odnosu na ono što već znamo i o drugim segmentima "poslovne imperije" Duška Kneževića, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

Simović je jutros bio gost Radija Crne Gore, gdje je emisiji Nedjeljom o selu i poljoprivredi odgovarao na pitanja slušalaca.

Jedno od pitanja postavio je radnik fabrike vode Lipovo, koji je kazao da "23 radnika već 27 mjeseci nijesu dobili platu, a da im 4 godine nijesu uplaćeni doprinosi, te da ih je vlasnik Duško Knežević doveo na rub egzistencije".

"Ništa novo u fabrici vode u Lipovu, u odnosu na ono što već znamo i o drugim segmentima 'poslovne imperije' Duška Kneževića. Imamo zapuštene i napuštene pogone, i slične slike su, ne samo u Kolašinu, nego i u fabrici elektroda, kao i bolnici u Meljinama, da ne pričamo o slici u Staklenicima u Golubovcima. Sve te slike pokazuju 'domaćinski i preduzetnički odnos vlasnika'. Iste slike svega čega se on dotakao", ocijenio je Simović.

On je najavio da se Vlada Crne Gore mora baviti tim pitanjima i da je već planirao radnu posjetu opštini Kolašin i najavio je da će tom prilikom obići i fabriku vode u Lipovu.

"Mogu da pretpostavim kako to izgleda. Fabrika je u stečaju, radnici nemaju primanja, ne uplaćuju im se doprinosi...Stečaj je uveden još u februaru ove godine, a imam informacije da je, koji mjesec prije uvođenja stečaja, vlasnik prenio vlasništvo nad opremom i fabrikom na Atlas banku. Moraćemo tražiti rješenje, radi uposlenih, njihovih porodica, radi fabrike i potrebe da valorizujemo te resurse. Tražićemo rješenje u dobroj komunikaciji sa nadležnom insitutucijom – Privrednim sudom i stečajnim upravnikom", najavio je Simović.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније