Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

07. 02. 2019. 15:31 >> 18:25
1

KNEŽEVIĆ PISAO MARKOVIĆU

Zaustavite progon zaposlenih u Atlas grupi

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević uputio je otvoreno pismo predsjedniku Vlade Dušku Markoviću u kojem od premijera traži da, kako tvrdi, zaustavi progon i maltretiranje zaposlenih u Atlas grupi.

Knežević, inače nedostupan državnim organima, u pismu ističe da se obraća premijeru povodom, kako navodi, stalnih pritisaka dijela državnih organa na zaposlene u kompanijama iz sistema Atlas grupe.

“Poštovani gospodine Markoviću, vjerujući da Vam je cilj uspostavljanje pravne sigurnosti u državi u kojoj ste Vi najodgovornija politička ličnost, te da vam je dobro poznato da je razvoj ekonomije preduslov razvoja svakog društva, želim da Vas upoznam sa praksom koja je potpuno suprotna. Istovremeno očekujem od vas da upotrijebite svoj autoritet i zaustavite progon i maltretiranje zaposlenih u kompanijama Atlas Grupe od strane državnih organa koji su pod Vašom ingerencijom”, naveo je Knežević u pismu Markoviću.

Knežević kaže da službenici Poreske uprave i Uprave policije ni subotom ni nedjeljom ne izlaze iz njegovih kompanija, i kako ističe, ne poštuju osnovna ljudska prava zaposlenih.

“To se posebno odnosi na A1 televiziju u kojoj ne dozvoljavaju da se isplate plate i da se otvori račun u drugoj banci kako bi televizija izvršila svoje obaveze prema radnicima i poslovnim partnerima. Ovo ukazuje da neko hoće na silu da zatvori A1 televiziju. Nije, nadam se, potrebno da Vam skrećem pažnju šta atak na A1 TV govori o stepenu slobode medija u Crnoj Gori”, navodi Kneževiž u pismu Markoviću.

Predsjednik Atlas grupe kaže i da se njegovim saradnicima ograničava pravo komunikacije, blokiraju se novčana sredstva, privremene uprave u Atlas i IBM banci svojim ponašanjem svjesno nanose štetu poslovanju.

“Zbog toga smo i podnijeli krivične prijave protiv odgovornih na čelu sa guvernerom CBCG Radojem Žugićem i do sada ustanovili da nam je nezakonitim postupanjem nanijeta šteta od oko 80 miliona eura. Isto smo uradili i sa akterima ogoljenog pravnog nasilja u slučaju Meljine Komleksa DOO, koje se manifestuje nasilnim, nezakonitim uvođenjem i produženjem stečaja. Kao što vam je poznato, glavni egzekutor u tom slučaju je predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić”, naveo je Knežević.

Poručuje da sve što se dešava, da bi se otela imovina koju je Atlas grupa sticala 30 godina ima dalekosežnije posljedice.

“Dovedeno je u opasnost povjerenje građana u bankarski sektor, povjerenje stranih investitora u Crnu Goru, pa samim tim i finansijska stabilnost Crne Gore”, stoji u Kneževićev pismu.

On ističe da je važno da se privrednicima nudi siguran i predvidljiv ambijent za poslovanje, u čijoj osnovi je vladavina prava i nepristrasno pravosuđe.

“Ukupan odnos prema Atlas grupi, počevši od Privrednog suda do Specijalnog državnog tužilaštva, ukazuju da na poslovni ambijent, umjesto propisa, često odlučujuće utiče samovolja ili neznanje. Ne tražim od vas da intervenišete da bi firme iz sistema Atlas grupe imale bilo kakav privilegovan položaj. Tražim da onemogućite zloupotrebe ovlašćenja i selektivno sprovođenje zakona”, navodi Knežević.

Kaže i da ostaje posvećen dužnosti da zaštiti preko 1.000 zaposlenih u sistemu Atlas grupe i više od 70.000 klijenata Atlas Banke i IBM.

“Među njima su hiljade penzionera, klijenti iz inostranstva i njihova djeca, koja koriste naše kartice za plaćanje studija. Za to ću upotrijebiti sve dozvoljene mehanizme. Između ostalog, pismo kojim se obraćam Vama poslaću ambasadama SAD, Velike Britanije i zemalja članica EU“, zaključio je Knežević u pismu Markoviću.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније