Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

07. 02. 2019. 16:37 >> 16:07
4

PROGRAM VLADE

Skoro milion eura za izgradnju 31 vodovoda

Vlada je danas donijela Program podsticanja projekata u vodoprivredi za ovu godinu kojim je predviđeno izdvajanje gotovo milion eura za finansiranje podrške izgradnje vodovoda, uz učešće Opština i mještana u mjesnim zajednicama u kojima je planirana izgradnja vodovoda i još 80.000 eura za finansiranje ostalih obaveza i potreba u oblasti vodoprivrede u ovoj godini.

Kako je saopšteno iz Vlade, Programom je obuhvaćena izgradnja 31 vodovoda, u cilju stvaranja boljih uslova života i rada na seoskom području kao i dalji razvoj poljoprivrede.

“Prioritet je dat seoskim vodovodima, koji su finansirani u prethodnom periodu, kao i novim zahtjevima za izgradnju vodovoda, koje su dostavile opštine. Procjena potrebnih sredstava za navedene vodovode izvršena je na osnovu tehničke dokumentacije i stepena završenosti pojedinih objekata”, saopšteno je iz Vlade.

Kako je saopšteno iz Vlade, Više ministara je u raspravi podržalo ovakav pristup Vlade.

Premijer Duško Marković je ukazao na značajna kontinuirana višemilionska ulaganja Vlade u sveukupnu infrastrukturu u lokalnim samoupravama – putnu, komunalnu, društvenu kao i brojne kapitalne projekte.

Podsjetio je da su Zakonom o finansiranju lokalne samouprave dodatno osnažene mogućnosti opština, posebno manje razvijenih, s obzirom na to da im je ovim zakonskim rješenjem obezbijeđeno oko 13 miliona eura.

„Ovo je odnos naše politike prema građanima, ovo je doprinos Vlade razvoju naših ruralnih područja i aktivnost sračunata na to da građani žive kvalitetnije i bolje i da razvijaju svoje potencijale“, rekao je predsjednik Vlade Duško Marković zaključujući ovu tačku dnevnog reda.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније