Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

07. 02. 2019. 17:55 >> 17:27
4

ĐUKANOVIĆ OCIJENIO

Bankarski sistem stabilan, nema razloga za zabrinutost

Problem Atlas banke ne može dovesti u pitanje stabilnost bankarskog sistema u zemlji, saopštio je predsjednik države Milo Đukanović. On je naveo da u tom kontekstu ne postoje razlozi za zabrinutost u pogledu realizacije pojedinih inicijativa i poslovanja bankarskog sektora.

Đukanović je to ocijenio na sastanku sa predsjednikom Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Mađarske Žoltanom Nemetom.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, Đukanović i Nemet su dio razgovora posvetili i aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori u vezi sa poslovanjem Atlas banke i potencijalnog uticaja na bankarski sistem, uključujući i širi kontekst dešavanja.

Đukanović je iskazao zadovoljstvo kontinuitetom veoma frekventnog političkog dijaloga i kvalitetom saradnje između dvije zemlje, čiji veoma važan dio predstavlja parlamentarna saradnja kao značajan činilac procesa evropske integracije Crne Gore.

Predsjednik je zahvalio na podršci Mađarske politici proširenja i podršci Crnoj Gori u ostvarivanju njenih vanjskopolitičkih ciljeva, i posebno naglasio značaj pažnje koju Mađarska kao odgovoran susjed posvećuje regionu Zapadnog Balkana.

“Nastavak i završetak integracije Evrope i Zapadni Balkan kao dio evropskog sistema vrijednosti, zadatak su na kojem treba da nastavimo saradnju”, poručio je Đukanović.

Nemet je pohvalio ostvareni napredak Crne Gore, čije je članstvo u NATO veliki uspjeh i jako ozbiljan rezultat.

Kazao je da su međudržavni odnosi na izuzetno visokom nivou, što uključuje i visok kvalitet saradnje parlamentarnih struktura, pozdravljajući inicijativu Crne Gore za održavanje sastanka parlamenata mladih zemalja Jugoistočne Evrope.

On prenio je punu podršku Mađarske procesu evropske integracije i jasnu poziciju ove zemlje, u kontekstu razmatranja odnosa unutar EU, koja podrazumijeva da proširenje treba da bude dio rješenja problema.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније