Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 02. 2019. 12:03 >> 11:36
12

ODGOVOR MARKOVIĆU

Knežević: CG nije pravna država

Crna Gora nije pravna država, a institucije su zarobljene, navodi predsjednik Atlas grupe Duško Knežević u odgovoru premijeru Dušku Markoviću.

Podsjetimo juče je premijer Duško Marković u odgovoru Kneževiću, poručio da Vlada Crne Gore podržava nezavisnost institucija i samostalnost u njihovom radu.

Knežević kaže da je poslije pet pisama juče prvi put dobio odgovor premijera.

“Gospodine Markoviću, da je Crna Gora pravna država, kako vi kažete, ne bi se moglo desiti pravno nasilje uoči i nakon uvođenja privremenih uprava u Atlas i IBM banku, sa ciljem da se tim bankama nanese nenadoknadiva šteta. Ona u ovom momentu iznosi oko 80 miliona eura”, navodi Knežević.

On ističe da je Privredni sud u Meljine Kompleks DOO, čija imovina vrijedi 50 miliona, uveo stečaj zbog 19.000 eura.

“Da je Crna Gora pravna država ne bi se moglo desiti da Privredni sud ne uvaži stav Apelacionog suda da nema osnova za uvođenje stečaja. Ne bi policija i tužilaštvo mogli da maltretiraju zaposlene u Atlas banci, Atlas Grupi i A1 televiziji i da sprečavaju isplatu plata”, navodi Knežević i kaže da je mimo zakona Atlas banci oduzeto 15,2 miliona eura.

“Da je Crna Gora pravna država ne bi Duško Knežević bio meta istrage zbog tih 15,2 miliona, niti bi Specijalni državni tužilac mogao već više od pola godine da drži u blokadi preko 80 miliona eura naših klijenata. I to klijenata koji posluju preko Atlas banke na međunardnom tržištu, sa eminentnim kartičnim asocijacijama kao što su Visa, Master Card i Union Pay”, navodi Knežević u odgovoru Markoviću.

Predsjednik Atlas grupe kaže i da, na njegovu žalost, Crna Gora nije ni blizu pravne države. “U Crnoj Gori su najvažnije institucije zarobljene”, navodi Knežević. 

On ističe i da u Crnoj Gori ne postoji pravna sigurnost.

“Gospodine Markoviću imate istorijsku ulogu da budete ličnost koja će raskrstiti sa prošlošću. Postojeća nas sve tjera u propast i prijeti da uništi ekonomiju i budžet Crne Gore, koji je i sada na staklenim nogama. Molim vas da budete svjesni rizika u kojem se Crna Gora i njen narod nalaze”, zaključio je Knežević u odgovoru Markoviću.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније