Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

23. 08. 2013. 17:05 >> 17:06

PAŽLJIVO GA ISKORISTITI

Značajan potencijal u oblasti maslinarstva 

U Crnoj Gori postoji značajan potencijal u oblasti maslinarstva i treba ga veoma pažljivo koristiti, u skladu sa najsavremenijim dostignućima nauke u ovoj oblasti, konstatovano je na sastanku ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića i direktorom Međunarodnog savjeta za masline (IOC) Žan Luj Barjola.

"Glavna tema sastanka bila je mogućnost poboljšanja saradnje u oblasti maslinarstva, a kao primjer sve bolje saradnje su i stipendije koje je IOC odobrio predstavnicima iz Crne Gore", saopšteno je iz resornog ministarstva.

Zahvalivši Barjolu na dodjeli stipendija, Ivanović je kazao da to nesumnjivo predstavlja značajnu podršku sticanju novih znanja i vještina, kao i priliku za brže dostizanje evropskih standarda u preradi maslina i maslinovog ulja.

Kako je saopšteno, Ivanović je istakao da je Ministarstvo na čijem je čelu spremno da intenzivnije učestvuje u radu komisija IOC-a, te pozdravio namjeru IOC-a da pojača tehničku saradnju.

"Ivanović i Barjolo su saglasni da potpisani sporazum sa španskom pokrajinom La Rioha, poznatoj po proizvodnji vina, uzgoju maslina, šargli i artičoka, predstavlja dobar osnov za dalju saradnju", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније