Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

16. 02. 2019. 07:57   >>  07:24 6

ISKLJUČENI DEPOZITI POVEZANIH LICA

Bez novca u IBM ostaje 40 deponenata

Depoziti 40 deponenata Invest banke Montenegro u stečaju u vrijednosti od 1.063.995 eura su isključeni, odnosno oni nemaju pravo na isplatu.

Ukupni depoziti kod IBM, u koju je uveden stečaj 4. januara, iznose 39.867.785 od čega su garantovani 22.333.240 eura čija isplata je u toku.

Među isključenim depozitima je osam vrsta od kojih je najveći depozit povezanih lica.

"Isključeni su depoziti povezanih lica koji iznose 422.805 eura. Na drugom mjestu po veličini su depoziti dobrovoljnih penzionih fondova od 282.392 eura", kazao je Pobjedi direktor Fonda za zaštitu depozita Predrag Marković.

On ističe da su isključeni depoziti lica koja se bave osiguranjem 172.176 eura. Depoziti investicionih fondova su 92.130, države i lokalne samouprave 57.367 eura - kazao je Marković.

On ističe da su depoziti lica za koje je kontrolom Centralne banke utvrđeno da su doprinijeli pogoršanju stanja u banci 30.649 eura.

"Depoziti lica koji su članovi organa upravljanja su 5.378 eura. Depoziti društava za upravljanje fondovima su 1.096 eura," objasnio je direktor Fonda za zaštitu depozita.

Podsjetimo da je po posljednjim podacima do sada isplaćeno oko 13 miliona eura garantovanih depozita ili 56,7 odsto.

Podsjetimo da u IBM ima 2,96 hiljada deponenata od čega 1.585 imaju manje od deset, a 730, koji su uglavnom iz Pljevalja imaju manje od jednog eura. Banka ima četiri miliona eura kredita, koji se, po informacijama stečajnog upravnika, vraćaju.

IBM koja ulazi u stečajnu masu, što čekaju deponenti koji imaju preko 50.000 eura ili ukupno 15 miliona ne bi li se makar djelimično namirili. Po mnogim procjenama mala je šansa da svi budu namireni jer su oni četvrti isplatni red, poslije zaštićenih depozita, CBCG i Fonda za zaštitu depozita.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније