Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

17. 02. 2019. 09:43   >>  09:13 1

PRVA BANKA DEMANTUJE

"Račun kompanije Kaspija postoji samo u mašti Kneževića"

Prva banka nikada nije imala nikakav kontakt sa kompanijom Kaspija niti je poslovala sa njom, saopšteno je iz te banke nakon tvrdnji optuženog bankara Duška Kneževića da Prva banka učestvuje u otimanju njegove imovine i to preko kompanije Kaspija.

 

Reagovanje prenosimo u cjelosti.

"Duško Knežević, lice sa međunarodne potjernice, optužuje Prvu banku da, kako kaže, učestvuje u otimanju njegove imovine i to preko kompanije Kaspija.

Istine i javnosti radi iznosimo činjenice.

Kaspija nije nikada imala račun u Prvoj banci, niti bila klijent Prve banke. Račun postoji samo u mašti i lažima Kneževića. Prva banka nikada nije imala nikakav kontakt sa Kaspijom i poslovala sa njima. Duško Knežević spinuje da će se iz poslovanja sa Kaspijom otkriti “naše kriminalne veze”. O kriminalnim poslovima u vezi sa Kaspijom čitamo, međutim, kao i ostatak javnosti, iz medija. Tiču se Duška Kneževića i toga što je prevario poslovne partnere i pokrao sopstvenu banku.

Prva banka nema nikakve veze sa tim.

Činjenica je da je medijski dozvoljeno svakome da plasira laži, bezodgovorno i manipulativno. Knežević to koristi da skrene pažnju sa sopstvenog odnosa sa Kaspijom i činjenice da je poslovno suicidnim postupanjem zadao konačni udarac svojoj banci. Umjesto da laže o drugima, trebalo bi da klijentima, akcionarima i zaposlenima Atlas banke objasni zašto je banku doveo pred bankrot.

I ne samo što je poslovno suicidan, Duško Knežević sada pokazuje sklonost i ka masovnim poslovnim zločinima. Toga bi svi u društvu trebalo da budu svjesni.

Što se Prve banke tiče - posljedica brojnih poslovnih i političkih kampanja vođenih protiv nas u posljednjih deset godina za rezultat ima da smo najkontrolisanija banka u sistemu. Kroz brojke to izgleda ovako - 20 timova, najmanje 400 kontrolora, inspektora i istražitelja bankarskih, revizorskih, tužilačkih, provjeravalo je, neprestano, naše poslovanje. Iako nam je to ponekad otežavalo svakodnevne aktivnosti, vredjelo je rezultata. Crno na bijelo – naše poslovanje u skladu je sa zakonima i regulativom.

Tu smo od 1901. i trajaćemo još dugo."

Prva banka Crne Gore upozorila je Kneževića i sve medije, koji bez provjere budu prenosili njegove lažne navode, da će ubuduće, pokretati postupke da zaštite svoj ugled.

“Što se Kneževića tiče već smo se obratili našoj advokatskoj kancelariji u Londonu”, poručili su iz Prve banke.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније