Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B

22. 02. 2019. 14:35   >>  14:07 2

MARKOVIĆ PORUČIO

CG ima podsticajan ambijent za poslovanje banaka

Crna Gora ima podsticajan investicioni ambijent, a sve veći priliv direktnih stranih investicija i uvećan Kapitalni budžet čine dobar ambijent za poslovanje banaka, ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa delegacijom NLB banke, predvođenom predsjednikom Odbora direktora NLB u Crnoj Gori Arčibaldom Kremšerom.

Premijer Marković je ukazao na odlične rezultate u oblasti ekonomske politike u prethodne dvije godine koji se ogledaju u ekonomskom rastu od oko 4,5 odsto, smanjenju budžetskog deficita, stabilizaciji javnih finansija, otvaranju novih radnih mjesta i smanjenju nezaposlenosti za preko pet odsto.

„U narednom periodu ćemo raditi na snažnoj investicionoj aktivnosti u turizmu, poljoprivredi, energetici, a posebno u oblasti razvoja infrastrukture. Vjerujem da će i banke u ovome vidjeti svoju šansu za razvoj“, kazao je Marković.

Sagovornici su se saglasili da je za investitore važno imati dobar i predvidljiv poslovni ambijent kao i pouzdan pravni sistem.

Kremšer je istakao da je njegova banka veoma uspješno poslovala prethodne godine, predstavio je dalje razvojne planove NLB grupe za Crnu Goru, a sastanak je bio prilika i da se razgovara o otvorenim pitanjima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније