Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 02. 2019. 19:15   >>  18:57 1

MARKOVIĆ-SAŠADRI

Vlada ostvarila uspjeh u jačanju ekonomije

Vlada Crne Gore je ostvarila uspjeh i napravila veliki preokret u jačanju ekonomije i stabilizaciji javnih finansija, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i novog šefa misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Crnu Goru Srikanta Sešadrija.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, Marković je ukazao na rast ekonomije u 2017. i 2018. godini po stopama od preko 4,5 odsto, smanjenje deficita, bolju prihodnu stranu budžeta, smanjenje nezaposlenosti i snažni priliv direktnih stranih investicija koje su doprinijele otvaranju novih radnih mjesta.

Sešadri je čestitao premijeru na uspjesima koje je postigla Vlada i ocijenio da je pozitivan odgovor na postignute rezultate dalo i međunarodno tržište koje je pozitivno odreagovalo u slučaju emitovanja euroobveznica od strane Crne Gore prošle godine.

"Ostvarili smo odličan rezultat, iznad očekivanja. Ali su pred nama brojni izazovi i moramo dati odgovor na njih prije svega kroz snažne i sveobuhvatne strukturne reforme – u oblasti javne uprave, zdravstva, obrazovanja, penzijskog sistema i socijalne politike", kazao je Marković.

Segovornici su se saglasili da su Crnoj Gori neophodne strukturne reforme i unapređenje upravljanja, a u tom kontekstu, na sastanku su, razmijenjena mišljenja o izazovima i mogućnostima u tim procesima.

Premijer je zahvalio MMF-u na tehničkoj podršci koju pruža crnogorskim institucijama i ocijenio je dragocjenom s obzirom na ograničene administrativne kapacitete i nedovoljno znanja za određene kompleksne reforme koje se moraju sprovesti.

Sešadri je obećao nastavak podrške MMF-a i ocijenio da Crna Gora može da ima veće stope rasta s obzirom na potencijale kojima raspolaže.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније