Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

27. 02. 2019. 14:32   >>  13:59 2

RADOVIĆEVA OČEKUJE

Skupština da ne uvrsti predlog o imenovanju Kalezićeve

Bivša viceguvernerka Centralne banke (CBCG) Irena Radović saopštila je da očekuje da Skupština ne uvrsti u dnevni red predlog guvernera vrhovne monetarne institucije Radoja Žugića o imenovanju Zorice Kalezić na funkciju viceguvernerke.

Radović je u pismu poslanicima i čelnicima parlamenta u vezi sa predlogom Žugića o popuni mjesta sa kojeg je nezakonito smijenjena, navela da je guverner neposredno prije objavljivanja presude Osnovnog suda Skupštini predložio da Kalezić bude imenovana za viceguvernera.

Radović je objasnila da se obratila poslanicima i čelnicima parlamenta da ih informiše da je Osnovni Sud u Podgorici, 22. februara, poništio kao nezakonitu Odluku Skupštine o njenom razrješenju sa funkcije viceguvernera CBCG.

Kako je navela, prema presudi, predlog Žugića za njeno razrješenje bio je pravno neodrživ, a navodi u njemu apsolutno neodređeni, paušalni, nekonkretizovani i bez ijednog pravno relevantnog dokaza.

"U krajnjem očigledno neistiniti, uključujući segment oko lažne krivične prijave protiv mene, koja je nesporno odbačena", dodala je Radović.

Prema njenim riječima, nova inicijativa Žugića Skupštini i insistiranje na hitnosti čini očiglednim da on opet želi da zloupotrijebi Parlament, kako bi opstruirao pravdu i vladavinu prava i onemogućio njen povratak na mjesto viceguvernerke.

"On time obesmišljava i moje pravo na zakonsku i sudsku zaštitu. Zbog svega toga od poslanika i čelnika Skupštine očekujem da ne uvrste u dnevni red inicijativu Žugića i odlože njeno razmatranje do pravosnažnosti sudske presude", zaključila je Radović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније